Garda de Mediu a sancționat Primăria Sectorului 1 și a anunțat că Romprest respectă legislația

23-12-2020 18:20


gunoaie

Singura instituție publică abilitată cu competențe complete în domeniu s-a pronunțat cu privire la gunoiele din Sectorul 1.

Garda de Mediu a sancționat Primăria pentru nerespectarea obligațiilor legale ce îi revin referitoare la curățenia orașului.

„Autoritatea Administrației Publice Locale Sector 1 a fost sancționată de GNM-CMB întrucât nu a respectat dispozițiile O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului precizate la art.90, lit. f întrucât nu a asigurat prin serviciile publice și operatorii economici responsabili, luarea măsurilor de salubrizare a localităților, de întreținere și gospodărire a spațiilor verzi, a piețelor și a parcurilor publice”, a anunțat Garda de Mediu prin intermediul unui comunicat.

În urma unor controale efectuate în perioada 14-17 decembrie, Garda de Mediu a ajuns la concluzia că Romprest respectă legislația în vigoare referitoare la deșeuri și salubrizare, astfel că nu este cazul să se impună sancțiuni.

Romprest a anunțat că va aduna deșeurile

 

Reprezentanții firmei de salubrizare Romprest au anunțat în urmă cu câteva zile că au început de joi seară să adune deșeurile din Sectorul 1.

Tot joi, Primăria a plătit companiei o parte din datoria acumulată în ultimele patru luni: șapte la sută, echivalentul a șase milioane de lei, suma cu care au fost plătite salariile angajaților.

Rămâne o restanță de 82 de milioane de lei, susține Romprest.

De cealaltă parte, primarul Clotilde Armand a transmis pe Facebook că tot ce face Romprest este să își exercite atribuțiile contractuale.

Compania Romprest anunţă că, începând de joi, organizează o acţiune de colectare a depozitelor de deşeuri necontrolate de pe domeniul public în Sectorul 1 al Capitalei.

„Notificăm Autoritatea contractantă că, în baza Contractului de delegare a serviciului public de salubritate în raza administrativ teritorială a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, aflat în vigoare, Compania Romprest Service SA organizează o acţiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente în acest moment pe domeniul public, începând cu data de astăzi. (...) Facem astfel, încă o dată, dovada bunei-credinţe şi a faptului că suntem dedicaţi principiilor şi nu lăsăm ca interese partinice, care în acest moment au fost interpuse derulării instituţionale a contractului, să prevaleze interesului public", prevede notificarea Romprest către autoritatea locală, Primăria şi Prefectura Municipiului Bucureşti, pe care compania a postat-o joi pe site-ul său.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO