Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Mesajul transmis de Nicolae de România pentru Majestatea Sa

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20

Ţintuit la pat de peste un an şi jumătate, Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Starea să de sănătate este "fragilă", dar stabilă, potrivit Casei Regale.

Fostul Suveran este supravegheat medical la resedinta sa din Elvetia. Amploarea aniversarilor din trecut nu s-a mai regasit.

Principesa Margareta a publicat un mesaj, scris acum 16 ani, iar singurul membru al Familiei Regale care i-a urat la multi ani a fost nepotul Nicolae, dezmostenit acum 2 ani.

14 persoane si institutii au fost decorate de Principesa Margareta, in numele Regelui Mihai, cu diferite ordine ale Casei Regale. Niciun nume cunoscut publicului. Singura noutate a fost decorul.

Pentru prima data dupa 1947, anul abdicarii fortate a Regelui Mihai, aceasta ceremonie a avut loc la Palatul Regal, actualul Muzeu National de Arta al Romaniei, chiar in Sala Tronului. Aici aveau loc toate ceremoniile oficiale, discursurile si primirile din perioada Regalitatii.

Fotografia facuta in 1938 ii surprinde atat pe Regele Mihai, cat si pe tatal sau Regele Carol al II-lea, in aceasta sala.

Surprinzator este faptul ca Principesa Margareta a ales ca in ziua in care Tatal sau implineste 96 de ani sa publice un text scris in 2001. Este o "compunere a unui copil de 9 ani", dupa cum marturiseste chiar autoarea.

Un alt mesaj a venit de la nepotul Regelui, Nicolae de Romania. Acesta a scris pe Facebook despre nostalgia momentelor din anii 90, cand a venit pentru prima data la Bucuresti, insotit de fostul suveran. I-a urat La multi ani. Este de fapt singurul, din Familia Regala, care a facut asta public.

Cat despre starea de sanatate a Regelui Mihai - inca niciun cuvant dinspre apropiati. Cea mai recenta referire este din august, cand a fost repetata aceeasi fraza folosita de cand acesta a cazut la pat: "este fragila, dar echilibrata".

Al doilea eveniment dedicat Regelui este concertul caritabil de la Ateneul Roman, ajuns la edictia a 10-a. Au fost invitati oameni de afaceri, personalitati, apropiati ai Casei Regale. Banii donati de ei vor fi folositi de Fundatia Principesa Margareta pentru sprijinirea tinerilor talentati.

Regele isi petrece a 96-a zi de nastere in Elvetia, departe de tara. Ii este alaturi doar Principesa Sofia, mama lui Nicolae.

Majestatea sa Mihai I este ultimul monarh in viata, din tarile Europei de Est. Nu a mai aparut in public din noiembrie 2014, iar ultimele fotografii cu el au aparut in ianuarie anul trecut, alaturi de Regina Ana, inainte de moartea acesteia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO