Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Mesajul transmis de Nicolae de România pentru Majestatea Sa

Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2017 07:24
Categorie: Actualitate

Ţintuit la pat de peste un an şi jumătate, Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Starea să de sănătate este "fragilă", dar stabilă, potrivit Casei Regale.

Fostul Suveran este supravegheat medical la resedinta sa din Elvetia. Amploarea aniversarilor din trecut nu s-a mai regasit.

Principesa Margareta a publicat un mesaj, scris acum 16 ani, iar singurul membru al Familiei Regale care i-a urat la multi ani a fost nepotul Nicolae, dezmostenit acum 2 ani.

14 persoane si institutii au fost decorate de Principesa Margareta, in numele Regelui Mihai, cu diferite ordine ale Casei Regale. Niciun nume cunoscut publicului. Singura noutate a fost decorul.

Pentru prima data dupa 1947, anul abdicarii fortate a Regelui Mihai, aceasta ceremonie a avut loc la Palatul Regal, actualul Muzeu National de Arta al Romaniei, chiar in Sala Tronului. Aici aveau loc toate ceremoniile oficiale, discursurile si primirile din perioada Regalitatii.

Scrisoare a regelui Mihai către principele Radu, după decesul mamei acestuia

Fotografia facuta in 1938 ii surprinde atat pe Regele Mihai, cat si pe tatal sau Regele Carol al II-lea, in aceasta sala.

Surprinzator este faptul ca Principesa Margareta a ales ca in ziua in care Tatal sau implineste 96 de ani sa publice un text scris in 2001. Este o "compunere a unui copil de 9 ani", dupa cum marturiseste chiar autoarea.

Un alt mesaj a venit de la nepotul Regelui, Nicolae de Romania. Acesta a scris pe Facebook despre nostalgia momentelor din anii 90, cand a venit pentru prima data la Bucuresti, insotit de fostul suveran. I-a urat La multi ani. Este de fapt singurul, din Familia Regala, care a facut asta public.

Cat despre starea de sanatate a Regelui Mihai - inca niciun cuvant dinspre apropiati. Cea mai recenta referire este din august, cand a fost repetata aceeasi fraza folosita de cand acesta a cazut la pat: "este fragila, dar echilibrata".

Al doilea eveniment dedicat Regelui este concertul caritabil de la Ateneul Roman, ajuns la edictia a 10-a. Au fost invitati oameni de afaceri, personalitati, apropiati ai Casei Regale. Banii donati de ei vor fi folositi de Fundatia Principesa Margareta pentru sprijinirea tinerilor talentati.

Regele isi petrece a 96-a zi de nastere in Elvetia, departe de tara. Ii este alaturi doar Principesa Sofia, mama lui Nicolae.

Majestatea sa Mihai I este ultimul monarh in viata, din tarile Europei de Est. Nu a mai aparut in public din noiembrie 2014, iar ultimele fotografii cu el au aparut in ianuarie anul trecut, alaturi de Regina Ana, inainte de moartea acesteia.

Anunțul Casei Regale referitor la starea de sănătate a Regelui Mihai

Anunțul Casei Regale referitor la starea de sănătate a Regelui Mihai

cutremur istock

Cutremur cu magnitudinea 3,9, în Marea Neagră, joi dimineaţă

Cei doi şoferi care au "zburat" pe o şosea din Capitală, cercetați penal. Momentul în care au fost surprinşi

Accident violent la marginea orașului Târgovişte. Manevra neinspirată a unui șofer

O reacţie aprinsă l-a trimis după gratii pe un bărbat de 45 de ani din Gorj. Ce le-a făcut vecinilor

Strat de zăpadă de trei metri, pe Transalpina. Drumarii intervin cu utilaje

Măsura luată de autorități împotriva infirmierelor care au furat 12.000 de euro unui pacient

masina de politie

Focuri de armă pe un câmp de lângă Ploieşti. Un bărbat înarmat cu un topor, împușcat de polițiști

Tânăr din Buzău arestat, după ce a încercat să agreseze sexual un copil de 12 ani

Preşedintele Iohannis efectuează o vizită în Bacău, la societatea comercială Aerostar

Protest al angajaţilor din sistemul sanitar, joi, în Piaţa Victoriei. Restricţii de circulaţie

Un șofer RATB a închis ușile autobuzului peste un bebeluș în căruţ. Reacția companiei de transport

Un bărbat a vrut să fure un avion de pe Aeroportul Sibiu şi să fugă cu el în Germania