"E imoral sa-ti dai prime de 70.000 de euro". Senatorii vor sa-i puna pe Rusanu si pe colegii din ASF sa dea banii inapoi

×

In timp ce Dan Radu Rusanu asteapta sa afle daca va fi arestat, senatorii ii cer lui si colegilor din conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara, sa returneze primele uriase incasate in ultimele doua luni ale anului. Altfel, vor fi demisi.

Presedintele ASF Dan Rusanu si prim-vicepresedintele Daniel Daianu au luat in noiembrie si decembrie prime de 44 de mii de euro fiecare, iar ceilalti 3 vicepresedinti cate 23 de mii de euro.

In ultimele 2 luni ale anului sefii ASF au primit sume fabuloase. Presedintele Dan Daniel Rusanu si prim-vicepresedintele Daniel Daianu au incasat fiecare prime de vacanta si prime de sfarsit de an 44.000 de euro, la care s-au adaugat salariile de 28 de mii si 24 de mii de euro. In total, veniturile lor au ajuns la 70 de mii de euro.

Si ceilalti 3 vicepresedinti, Mircea Ursache, Corneliu Moldoveanu si Ion Giurescu au incasat in noiembrie si decembrie prime de peste 20 de mii de euro pe langa salariile de 24 de mii de euro. In cele 2 luni ei au ridicat de la casierie peste 45 de mii de euro.

Presedintele Comisiei de buget-finante cere conducerii ASF sa dea primele inapoi pana martea viitoare, cand sefii Autoritatii au fost convocati la comisie.

Citește și
Dan Radu Rusanu
ASF: "Basescu si Ponta stiau de salariul lui Rusanu". DNA a inceput urmarirea penala in dosarul "Carpatica"

"Sa dea banii inapoi, toate primele, pentru ca mi se pare imoral astazi in Romania sa iti dai prime de peste 70.000 de euro in conditiile in care nivelul de trai din tara il stiti cu totii. Daca refuza, voi propune Parlamentului revocarii intregii conduceri", a spus Cosmin Nicula, presedintele comisiei de Buget-Finante din Senat.

In cazul in care banii nu ajung inapoi in bugetul ASF, senatorii anunta ca ii vor demite pe toti sefii Autoritatii. Autotitatea de Supraveghere Financiara se afla in subordinea Parlamentului care i-a numit in functie.

Saptamana trecuta presedintele ASF Daniel Rusanu, a declarat ca toata conducerea ASF isi va injumatati salariul, dar pana acum acest lucru nu s-a intamplat.

Pe vremea guvernarii PDL salariile conducerii celor 3 institutii din care s-a format ASF erau si mai mari. Actuala conducere a ASF sustine ca Constantin Buzoianu, fostul presedinte al CSA a incasat in 2 luni 150.000 de euro, fostul comisar CNVM Gheorghe Albu 70.000 de euro, iar Stefania Ferencz fosta sefa de cabinet a premierului Emil Boc, 64 de mii de euro.

Citește și...
Dan Radu Rusanu a fost RETINUT in dosarul
Dan Radu Rusanu a fost RETINUT in dosarul "Carpatica". Reactia lui Daniel Chitoiu, dupa ce DNA a cerut aviz in cazul sau

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

ASF:
ASF: "Basescu si Ponta stiau de salariul lui Rusanu". DNA a inceput urmarirea penala in dosarul "Carpatica"

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu, a ajuns in fata procurorilor DNA. El este acuzat oficial de implicare in scandalul de coruptie care a dus la arestarea proprietarului companiei de asigurari Carpatica.

Recomandări
Cinci oameni au fost găsiți morți într-o casă din Bascov, lângă Piteşti. Principalul suspect, de 53 de ani, a fost prins
Cinci oameni au fost găsiți morți într-o casă din Bascov, lângă Piteşti. Principalul suspect, de 53 de ani, a fost prins

Mai multe persoane au fost găsite moarte, marți, într-o casă din Bascov, lângă Pitești, în Argeș.

Isărescu, întrebat despre scumpiri: Se poate mai rău de atât. România a avut şi inflaţie de 200 - 300%
Isărescu, întrebat despre scumpiri: Se poate mai rău de atât. România a avut şi inflaţie de 200 - 300%

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, consideră că se poate mai rău de atât în cazul scumpirilor, precizând că România a avut şi inflaţie de 200 – 300%.

Livrările de petrol rusesc spre Europa via Ucraina au fost întrerupte
Livrările de petrol rusesc spre Europa via Ucraina au fost întrerupte

Ucraina a suspendat livrările de petrol rusesc spre trei ţări europene, începând cu data de 4 august, transmite Reuters, conform Agerpres.