Fostul şef al CJ Brăila, condamnat la 3 ani şi 8 luni, a fost eliberat după nici 2 luni
Fostul preşedinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare a fost eliberat condiţionat după mai puţin de două luni
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila Gheorghe Bunea Stancu, condamnat definitiv, la sfârşitul lunii iunie, la trei ani şi opt luni de închisoare pentru conflict de interese, a fost eliberat condiţionat, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Galaţi. El a executat astfel mai puţin de două luni de închisoare.
În 17 iulie, Judecătoria Galaţi a admis propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Galaţi şi a dispus liberarea condiţionată a lui Gheorghe Bunea Stancu din executarea pedepsei de 3 ani şi 8 luni închisoare aplicată prin sentinţa Tribunalului Vrancea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Decizia Judecătoriei Galaţi a fost contestată de DNA Galaţi.
Joi, Tribunalul Galaţi a respins ca nefondată contestaţia formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Galaţi împotriva sentinţei penale din 17 iulie a Judecătoriei Galaţi.
Decizia Tribunalului este definitivă.
În vara lui 2015, Bunea Stancu a fost trimis în judecată în acest dosar, privind finanţarea ilegală a unor cluburi sportive, fiind acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese în formă continuată, alături directorul economic al CJ Brăila de la vremea respectivă, Alina Rusu.
În martie anul acesta, Tribunalul Vrancea a admis solicitarea reprezentantului DNA privind completarea încadrării juridice pentru ambii inculpaţi, cu prevederile referitoare la consecinţele deosebit de grave în ce priveşte infracţiunile de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos material necuvenit. Instanţa a respins solicitarea formulată de Rusu de înlăturare a prevederilor art. 132 din Legea nr. 78/2000 din încadrarea juridică a faptei de abuz în serviciu, ca nefondată. Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru conflict de interese, fiind achitat pentru abuz în serviciu, iar Alina Rusu a fost achitată.
În 28 iunie, Curtea de Apel Galaţi a admis apelurile declarate de Gheorghe Bunea Stancu şi de Parchetul de pe lângă ÎCCJ - DNA - Serviciul Teritorial Galaţi împotriva sentinţei penale 8 martie pronunţată de Tribunalul Vrancea. Instanţa a desfiinţat în parte sentinţa şi în rejudecare a majorat pedeapsa rezultantă stabilită în cauză în sarcina lui Gheorghe Bunea Stancu de la 3 ani de închisoare, la 3 ani şi 8 luni de închisoare.
Curtea de Apel Galaţi a menţinut dispoziţiile referitoare la pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie aplicate lui Gheorghe Bunea Stancu, dar le-a înlăturat pe cele privind confiscarea de la acesta, în folosul statului, a sumei de 1.816.790 lei, şi menţinerea sechestrului aigurător asupea bunurilor sale.
Decizia Curţii de Apel Galaţi a fost definitivă, astfel că Bunea Stancu a fost încarcerat.
Sursa: News.ro
Etichete: dna, judecatorie, bunea stancu, cj braila, eliberari,
Dată publicare:
23-08-2019 19:51