Retineri la CJ Braila. Acuzatiile pe care procurorii i le aduc lui Bunea Stancu si subalternilor sai


Ultimul update: Luni 11 August 2014 06:57
Data publicarii: Vineri 08 August 2014 09:34
Categorie: Stiri Politice

Presedintele Consiliului Judetean Braila, vicepresedintele consiliului si seful biroului de achizitii au fost retinuti joi seara pentru 24 de ore.

Cei trei sunt acuzati de abuz in serviciu si conflict de interese, dupa ce intre 2009 si 2010 ar fi atribuit contracte din bani publici unor firme care detin monopolul in Braila. Anchetatorii estimeaza ca statul roman a fost prejudiciat cu aproape trei milioane de lei.

Dupa mai bine de 8 ore de audieri, primul care a primit ordonanta de retinere a fost vicepresedintele Consiliului Judetean, Florin Mija - ridicat joi dimineata de politisti chiar de pe plaja. Urmatorul care a iesit de la discutiile cu procurorii a fost seful biroului de achizitii - si el retinut.

Cei doi au fost intrebati pe rand ce legatura au avut cu licitatiile pentru diferite lucrari publice desfasurate intre 2009 si 2010, despre care anchetatorii spun ca au fost atribuite ilegal unor firme care detin monopolul in judet. Singurul care a refuzat sa vorbeasca a fost Presedintele Consiliului Judetean - George Bunea Stancu.

"Presedintele CJ nu a facut declaratii. Nu crede ca va primi mandat de arest preventiv pentru ca lui nu i s-a comunicat in ce consta prejudiciul si de unde vine acest prejudiciu care i se imputa", spune avocatul Ion Popa.

Bunea Stancu a primit ordonanta de retinere pe 24 de ore si urmeaza sa fie prezenat instantei cu propunere de arest preventiv. Potrivit anchetatorilor, licitatiile s-ar fi desfasurat astfel incat doar trei firme sa fie declarate castigatoare. Iar una dintre aceste companii ar fi controlata de Bunea Stancu.

"E curios ca sunt verificate contracte din 2009, 2010, in conditiile in care a existat deja un control facut de Comisia Nationala a licitatiilor care a verificat deja aceste contracte si au constat ca erau legale", a spus avocatul Gigel Potrivitu.

Cei trei sunt cercetati de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si conflict de interese si sunt acuzati ca ar fi pagubit statul cu aproape trei milioane de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO