Fostul secretar de stat Adrian Sanda, arestat in dosarul falsilor revolutionari, alaturi de 6 persoane
Fostul secretar de stat Adrian Sanda a fost arestat pentru 29 de zile de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, alaturi de Denisa Corina Tanase, Cristina Valentina Cechi si Mihail Valentin Gadina, in dosarul falsilor revolutionari.
O alta inculpata, Andreea Dragomir, a fost arestata la domiciliu. In acelasi dosar, un alt complet al Curtii de Apel Bucuresti a decis, joi, arestarea inculpatilor Gheorghe Neagu si Ionel Iosef. Ambele decizii ale Curtii de Apel Bucuresti pot fi contestate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie news.ro.
Judecatorii au respins propunerea de arestare preventiva a Andreei Dragomir, dispunand, in schimb, masura arestului la domiciliu, tot pentru o perioada de 29 de zile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Decizia magistratilor Curtii de Apel poate fi contestata in 48 de ore la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Fostul secretar de stat Adrian Sanda, Denisa Corina Tanase si Cristina Valentina Cechi sunt acuzati de patru infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si o infractiune de abuz in serviciu.
La randul sau, Mihail Valentin Gadina este acuzat de doua fapte de trafic de influenta, in timp ce Andreea Dragomir este acuzata de o fapta de trafic de influenta.
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi seara, arestarea pentru 29 de zile a lui Gheorghe Neagu si Ionel Iosef, inculpati in dosarul privind acordarea ilegala a titlurilor pentru revolutionari. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.
Gheorghe Neagu este acuzat de cinci fapte de trafic de influenta iar Ionel Iosef este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata (sub forma instigarii).
Procurorii sustin ca Gheorghe Neagu, avand influenta asupra angajatilor SSPR si CPRD, solicita diferite sume de bani de la revolutionarii din judetul Brasov, pentru a obtine validarea dosarului aferent calitatii de “Luptator cu rol determinant in Revolutie”.
In ceea ce il priveste pe Ionel Iosef, presedinte al unei asociatii de revolutionari din Bucuresti, el si-ar fi exercitat influenta atat asupra Denisei Corina Tanase, cat si asupra Andreei Dragomir, angajat al CPRD, mai arata procurorii.
Iosef cerea diferite sume de bani de la persoanele cointeresate, cu scopul de a-si trafica influenta in vederea avizarii pozitive a cererilor pentru acordarea titlurilor de “Luptator cu rol determinant in Revolutie”, precizeaza anchetatorii.
In acelasi dosar, anchetatorii au luat masura controlului judiciar fata de Ciprian Albert Aranusi, pentru trafic de influenta, Stefan Paduraru, pentru cumparare de influenta, Cristian Adam, pentru cumparare de influenta (sub forma complicitatii), George Avram si Ioan Blaga, pentru cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Din analiza probelor - arata procurorii de la Parchetul instantei supreme in referatul cu propunere de arestare preventiva trimis Curtii de Apel Bucuresti - a reiesit ca mai multe persoane interesate sa obtina calitatea de “Luptator cu rol determinant in Revolutie” au promis, oferit sau dat bani ori alte foloase pentru ei sau pentru altii, direct ori indirect, unor persoane din cadrul SSPR si CPRD, care aveau influenta sau au lasat sa se creada ca au influenta asupra unor functionari din cadrul acestor institutii cu putere de decizie, pentru a-i determina pe acestia sa indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu sau sa indeplineasca aceste acte contrar acestor indatoriri