Fostul secretar de stat Adrian Sanda, arestat in dosarul falsilor revolutionari, alaturi de 6 persoane

adrian sanda

Fostul secretar de stat Adrian Sanda a fost arestat pentru 29 de zile de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, alaturi de Denisa Corina Tanase, Cristina Valentina Cechi si Mihail Valentin Gadina, in dosarul falsilor revolutionari.

O alta inculpata, Andreea Dragomir, a fost arestata la domiciliu. In acelasi dosar, un alt complet al Curtii de Apel Bucuresti a decis, joi, arestarea inculpatilor Gheorghe Neagu si Ionel Iosef. Ambele decizii ale Curtii de Apel Bucuresti pot fi contestate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie news.ro.

Judecatorii au respins propunerea de arestare preventiva a Andreei Dragomir, dispunand, in schimb, masura arestului la domiciliu, tot pentru o perioada de 29 de zile.

Decizia magistratilor Curtii de Apel poate fi contestata in 48 de ore la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul secretar de stat Adrian Sanda, Denisa Corina Tanase si Cristina Valentina Cechi sunt acuzati de patru infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si o infractiune de abuz in serviciu.

Citește și
Revolutia din Decembrie 1989 - FOTO Romeo Diaconescu
Dosarul Revolutiei poate fi redeschis. "Romania s-a aflat in stare de razboi, pe 22 decembrie s-a declansat diversiunea"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

La randul sau, Mihail Valentin Gadina este acuzat de doua fapte de trafic de influenta, in timp ce Andreea Dragomir este acuzata de o fapta de trafic de influenta.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi seara, arestarea pentru 29 de zile a lui Gheorghe Neagu si Ionel Iosef, inculpati in dosarul privind acordarea ilegala a titlurilor pentru revolutionari. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.

Gheorghe Neagu este acuzat de cinci fapte de trafic de influenta iar Ionel Iosef este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata (sub forma instigarii).

Procurorii sustin ca Gheorghe Neagu, avand influenta asupra angajatilor SSPR si CPRD, solicita diferite sume de bani de la revolutionarii din judetul Brasov, pentru a obtine validarea dosarului aferent calitatii de “Luptator cu rol determinant in Revolutie”.

In ceea ce il priveste pe Ionel Iosef, presedinte al unei asociatii de revolutionari din Bucuresti, el si-ar fi exercitat influenta atat asupra Denisei Corina Tanase, cat si asupra Andreei Dragomir, angajat al CPRD, mai arata procurorii.

Iosef cerea diferite sume de bani de la persoanele cointeresate, cu scopul de a-si trafica influenta in vederea avizarii pozitive a cererilor pentru acordarea titlurilor de “Luptator cu rol determinant in Revolutie”, precizeaza anchetatorii.

In acelasi dosar, anchetatorii au luat masura controlului judiciar fata de Ciprian Albert Aranusi, pentru trafic de influenta, Stefan Paduraru, pentru cumparare de influenta, Cristian Adam, pentru cumparare de influenta (sub forma complicitatii), George Avram si Ioan Blaga, pentru cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din analiza probelor - arata procurorii de la Parchetul instantei supreme in referatul cu propunere de arestare preventiva trimis Curtii de Apel Bucuresti - a reiesit ca mai multe persoane interesate sa obtina calitatea de “Luptator cu rol determinant in Revolutie” au promis, oferit sau dat bani ori alte foloase pentru ei sau pentru altii, direct ori indirect, unor persoane din cadrul SSPR si CPRD, care aveau influenta sau au lasat sa se creada ca au influenta asupra unor functionari din cadrul acestor institutii cu putere de decizie, pentru a-i determina pe acestia sa indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu sau sa indeplineasca aceste acte contrar acestor indatoriri
 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Sapte retineri in dosarul falsilor revolutionari. Ce beneficii au primit persoane care, de fapt, au vazut Revolutia la TV
Sapte retineri in dosarul falsilor revolutionari. Ce beneficii au primit persoane care, de fapt, au vazut Revolutia la TV

Audierile in dosarul falsilor revolutionari au continuat toata noaptea, la Parchetul General. Pana joi dimineata, sapte persoane au fost retinute. Printre acestea, si Adrian Sanda, secretarul de stat care raspunde de revolutionari.

Dosarul Revolutiei poate fi redeschis.
Dosarul Revolutiei poate fi redeschis. "Romania s-a aflat in stare de razboi, pe 22 decembrie s-a declansat diversiunea"

Dosarul Revolutiei din decembrie 1989 va fi redeschis, la jumatate de an de la clasarea sa de catre procurorii militari. Ancheta acestora este contestata acum.

Revolutionarii i-au lasat lui Ion Iliescu un
Revolutionarii i-au lasat lui Ion Iliescu un "cadou" in fata casei. "La puscarie, la Jilava, dupa Visinescu"

Dupa ce joi Ion Iliescu a declarat ca deciziile CEDO privind revolutia din ’89 sunt “alimentate” din tara, sambata reactia revolutionarilor nu a intarziat sa apara. 50 de oameni au mers la casa fostului presedinte pentru a-i oferi un martisor.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.