Fostul presedinte al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, condamnat la 15 ani de inchisoare. Decizia nu este definitiva

Ultima actualizare: 01-08-2016 07:24
presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Bucuresti la 15 ani de inchisoare.

Este vorba despre un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu perdelele forestiere de protectie.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, Constantinescu putand sa o conteste la instanta suprema.

Conform news.ro, Nicusor Constantinescu a primit, pentru fiecare fapta de care este acuzat, sase ani, 12 ani, sapte ani si cinci ani de inchisoare si a constatat ca faptele sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat definitiv in 29 iunie de Curtea de Apel Constanta.

Curtea de Apel Bucuresti a contopit pedepsele aplicate si pedeapsa de cinci ani de inchisoare primita de Nicusor Constantinescu in 29 iunie la Curtea de Apel Constanta, dispunand sa fie aplicata pedeapsa cea mai grea, de 12 ani inchisoare, pe care a sporit-o cu trei ani, in final fostul presedinte al CJ Constanta urmand sa execute pedeapsa de 15 ani de inchisoare.

Din pedeapsa va fi scazuta perioada in care Nicusor Constantinescu a stat in arest, respctiv din 6 noiembrie 2014 pana in 5 decembrie 2014, din 3 martie 2015 pana in 24 aprilie 2015 si din 20 mai 2016 pana in 29 iulie 2016, data pronuntarii deciziei in fond. Instanta a luat act de faptul ca Nicusor Constantinescu este incarcerat, in urma condamnarii definitive primite in alta cauza.

Prin aceeasi decizie, instanta i-a interzis lui Nicusor Constantinescu dreptul de a ocupa o functie de conducere, gestiune sau control in cadrul unei entitati juridice de drept sau interes public pe o durata de 10 ani dupa executarea pedepsei principale.

In noiembrie 2014, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu, alaturi de alti zece functionari publici locali, toti fiind acuzati ca au constituit un grup infractional organizat prin care au cauzat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei Consiliului Judetean Constanta si un prejudiciu de 1,3 milioane de lei statului roman, in perioada 2010 - 24 martie 2014. Prejudiciul cauzat CJ Constanta provine din plati facute de Constantinescu pentru mai multe proiecte realizate doar ”pe hartie”, constand in special in lucrari de impadurire.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta a fost condamnat definitiv, in 29 iunie, de Curtea de Apel Constanta, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul Centrului Militar Zonal.

Intr-un alt dosar, in 27 iunie, Nicusor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la sase ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu privind refuzul aprobarii construirii unui parc eolian. Decizia nu este definitiva, contestatia urmand sa se judece la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO