Fostul patron al U Cluj, Florian Walter, luat cu mandat de procurorii DIICOT si dus la Cluj Napoca

florian walter

Fostul patron al "U" Cluj Florian Walter a fost ridicat, marti, de procurorii DIICOT Cluj si adus la sediul institutiei din Cluj-Napoca, unde i s-au prezentat invinuirile aduse in dosarul transferurilor de jucatori intre "U" si Petrolul Ploiesti.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii DIICOT Cluj l-au luat cu mandat pe omul de afaceri Florian Walter de la locuinta acestuia si l-au adus la Cluj, unde i s-au prezentat invinuirile in dosarul deschis de procurori in cazul transferurilor dintre "U" Cluj si Petrolul Ploiesti.

Conform surselor citate, procurorii DIICOT Cluj au facut mai multe adrese pe numele lui Walter pentru a se prezenta la audieri, iar acesta a refuzat, motivand ca nu poate intra in Cluj de frica galeriei Universitatii Cluj.

Marti, procurorii i-au prezentat invinuirile, dar nu l-au audiat, Walter solicitand un nou termen pentru a fi audiat, au spus aceleasi surse.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) informa ca, in perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au actionat in scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a 15 jucatori de fotbal catre SC Fotbal Club Petrolul SA.

Citește și
Florian Walter
Perchezitii la U Cluj si Petrolul Ploiesti. Prejudiciul este estimat la 11 milioane de euro
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Politia Romana preciza ca sportivii sunt inregistrati la noul club, figurand cu o valoare de transfer ridicata, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro.

Astfel, se estimeaza ca, prin aceasta modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 RON), arata Politia Romana.

In 14 noiembrie, in baza autorizatiilor emise de Tribunalul Cluj, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca si procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au facut doua perchezitii la sediile a doua cluburi sportive, informa Politia Romana.

Perchezitiile au vizat ridicarea unor inscrisuri si documente, precum si identificarea tuturor persoanelor implicate si a participatiei acestora, intr-un caz de delapidare.

Concret, in 9 octombrie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca-Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor s-au sesizat din oficiu cu privire la existenta in cadrul unui club sportiv din judetul Cluj a unui grup infractional organizat ce a actionat in vederea delapidarii clubului.

Cauza a fost inaintata la DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj pentru competenta solutionare.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus inceperea urmaririi penale «in rem», sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere/constituire a unui grup infractional organizat si delapidare cu consecinte deosebit de grave, prev.de art.7 al.1 și 3 din Legea 39/2003 si art.215 indice 1 al.1, 2 Cod penal", se arata intr-un comunicat de miercuri al DIICOT.

Concret, potrivit DIICOT, in perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au actionat in scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui numar de 15 jucatori de fotbal catre SC Fotbal Club Petrolul SA.

"Transferul cu titlu gratuit al unor jucatori cotati pe piata cu o valoare ridicata, estimata la aproximativ 11.000.000 de euro si care au generat cheltuieli inca de la momentul achizitiei, in contextul unei situatii financiare deficitare a clubului, este de natura sa genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer incheiate", arata DIICOT.

Procurorii DIICOT au efectuat perchezitii in municipiile Cluj - Napoca si Ploiesti, la sediile sociale ale celor doua cluburi sportive, in vederea ridicarii de documente si alte mijloace de proba.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Cluj a obtinut autorizatie de perchezitie de la instanta clujeana intr-un caz in care s-a inceput urmarirea penala pentru constituire de grup infractional organizat si delapidare cu consecinte deosebit de grave, referitor la transferarea cu titlu gratuit a mai multor fotbalisti intre cluburile U Cluj si Petrolul Ploiesti, informau surse judiciare.

Finantatorul Universitatii Cluj, Florian Walter, a anuntat, la finalul sezonului 2011/2012, ca paraseste gruparea ardeleana, urmand ca majoritatea jucatorilor de valoare din lot sa se transfere la Petrolul Ploiesti, club la care doreste sa se implice financiar. Florian Walter s-a declarat dezamagit de autoritatile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat in sustinerea echipei.

In vara acestui an, Petrolul Ploiesti a transferat cincisprezece fotbalisti de la Universitatea Cluj: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundas, 25 ani), George Galamaz (fundas, 31 ani), Lukasz Szukala (fundas, 27 ani), Constantin Grecu (fundas, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocas, 29 ani), Laurentiu Marinescu (mijlocas, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocas, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocas, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani), Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani), Sebastian Cojocnean (mijlocas, 25 ani), Vlad Morar (atacant, 18 ani), Dorinel Popa (mijlocas, 23 ani) si Ionut Neag (fundas, 18 ani).

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Nemtii nu stiu ce sa mai creada. Oferta oficiala facuta de investitorii germani pentru preluarea U
Nemtii nu stiu ce sa mai creada. Oferta oficiala facuta de investitorii germani pentru preluarea U

Declaratiile celui care detine in acte pachetul majoritar de actiuni a Universitatii i-au surprins pe nemtii de la DK Sportler, care in urma cu 9 zile i-au trimis lui Florian Walter o oferta de cumparare de 250.000 de euro pentru actiunile clubului.

Perchezitii la U Cluj si Petrolul Ploiesti. Prejudiciul este estimat la 11 milioane de euro
Perchezitii la U Cluj si Petrolul Ploiesti. Prejudiciul este estimat la 11 milioane de euro

Un nou scandal cu iz penal zguduie fotbalul romanesc. La doua zile de la condamnarile spectaculoase date in dosarul transferurilor, procurorii DIICOT au descins in sediile cluburilor ''Universitatea Cluj'' si ''Petrolul Ploiesti''.

DIICOT-ul a pus lacatul pe sediul lui U
DIICOT-ul a pus lacatul pe sediul lui U

Garda Financiara Cluj, impreuna cu procurorii DIICOT Cluj verifica sediul clubului Universitatea Cluj. Totodata, si sediul celor de la Petrolul a fost luat azi la puricat de organele din Prahova.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.