Fostul ministru Gabriel Oprea incearca sa scape nepedepsit in dosarul masinii de lux luata pe banii serviciului secret al MAI
Gabriel Oprea insista ca dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu dupa ce directia de informatii si protectie interna i-ar fi cumparat ilegal o masina de serviciu sa fie retrimis la DNA.
Fostul ministru de interne apare luni din nou in fata judecatorilor de camera preliminara care pot decide inceperea procesului. Corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta vine cu toate detaliile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Oprea si avocatul sau incearca sa convinga judecatorii de camera preliminara sa retrimita dosarul la DNA. Ei contesta atat probe, cat si rechizitoriul. Oprea sustine ca nu a incalcat nicio lege si ca acuzatiile nu ar fi descrise foarte clar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gabriel Oprea este judecat pentru abuz in serviciu dupa ce din fondurile operative ale DIPI, serviciul secret al MAI, i s-ar fi cumparat o limuzina. Acuzarea trebuie insa sa demonstreze ca el a incalcat o lege sau o ordonanta altfel scapa nepedepsit.
DIPI, serviciul secret al ministerului de interne, detine un fond operativ care poate fi folosit numai pentru actiuni ale ofiterilor sub acoperire. De exemplu, pentru plata unui informator. Dar Gabriel Oprea, sustin anchetatorii, in calitate de ministru de interne, a dispus alocarea a 400 de mii de lei de la bugetul ministerului catre acest fond operativ, iar cu acesti bani a fost cumparat un autoturism AUDI 8. Masina a ajuns apoi la cabinetul ministrului de interne sa il transporte acasa ori la intalniri. DNA il acuza pe Oprea de abuz in serviciu.
Curtea Constitutionala a decis insa ca abuzul in serviciu este fapta penala doar daca a fost incalcata o lege sau o ordonanta de urgenta. In cazul lui Oprea, procurorii nu au mentionat in rechizitoriu despre ce act este vorba.
Sursa: Pro TV
Etichete: dna, abuz in serviciu, finantare, iccj, ministerul de interne, gabriel oprea, DIPI,
Dată publicare:
27-03-2017 09:48