Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, fără mască în Parlament. ”Orban a fost amendat”

Ultima actualizare: 03-06-2020 17:38
florin iordache fara masca
Facebook.com

Europarlamentarul USR, Clotilde Armand, a publicat, miercuri, o fotografie în care vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, nu poartă mască de protecţie în Parlament, încălcând legea din perioada stării de alertă.

”Asta e o captură de acum câteva minute din Parlamentul României. Domnul deputat PSD, Florin Iordache, încalcă aici mai multe reguli. Toată lumea poartă mască însă domnul Iordache se vrea mai «deştept»”, a scris Clotilde Armand într-un mesaj pe Facebook, citat de news.ro.

”Cine nu respectă legea trebuie să plătească”

 

Aceasta face referire la legislaţia din timpul stării de alertă care prevede că purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie.

”Cine nu respectă legea trebuie să plătească. Acum câteva zile Poliţia Română i-a amendat pe toţi miniştrii din fotografia de la aniversarea lui Ludovic Orban pentru că n-au purtat masca. Sper să-şi facă treaba şi în această situaţie Politia Romana. Fără alte întrebări”, a mai scris Cotilde Armand.

O fotografie în care apare premierul Ludvic Orban cu ţigara aprinsă în mână şi mai mulţi miniştri care au în mână pahare sau ţigări a fost publicată, vineri, pe Facebook. Niciunul dintre cei din fotografie nu poartă mască de protecţie.
Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern.

Premierul Orban a achitat două amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei

 

Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

"Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă", a transmis Guvernul.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat că a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru cinci membri ai Executivului.

Conform Poliţiei Capitalei, doi membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3.000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis.

Orban, surprins în timp ce fumează într-un spațiu închis

 

În imagine, cei care fumează sunt premierul Ludovic Orban şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară”, anunţă poliţiştii. Conform fotografiei difuzate pe reţelele sociale, acestea sunt ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Economiei Virgil Popescu.

A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător. Persoana la care se referă comunicatul Poliţiei Capitalei este vicepremierul Raluca Turcan, care are mască, doar o poartă sub bărbie.

Toate amenzile au fost achitate prin Ghiseul.ro, au anunţat reprezentanţii Executivului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO