Focar de scarlatină într-o școală din Mureș. Copiii bolnavi au fost izolați acasă, dar boala e foarte periculoasă
Focar de scarlatină la o școală din Târgu Mureș: 7 elevi s-au îmbolnăvit în această săptămână. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, pentru că situația poate scăpa de sub control, dacă boala se extinde în comunitate.
Cazurile de scarlatină s-au înregistrat la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" din Târgu-Mureş, iar cei mai mulți copii bolnavi sunt în clasa întâi. Toţi au fost izolați la domiciliu. Cursurile se țin normal, dar părinților li s-a recomandat să fie atenți la simptome.
Niță Fănică, inspector școlar general adjunct Mureș: „Am insistat pentru realizarea triajului zilnic al copiilor, în primul rând de părinți acasă, la școală de asistenta medicală. La primele suspiciuni copii să fie ținuți acasă de părinți și duși la medicul de familie”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Nagy Ildiko, directoare: „S-a dezinfectat prima clasă unde au fost primele două cazuri,s-a trecut la dezinfectare cu nebulizatoare și lămpi ultra violete”.
Primele simptome ale bolii sunt febra, durerile de gât și inflamarea amigdalelor.
Bunică: „A zis că-l doare în gât și cam atât”.
Copiii bolnavi trebuie duși la medic, unde primesc rețetă pentru antibiotic. Direcţia de Sănătate Publică Mureş a demarat o anchetă epidemiologică, la școală, pentru a stopa extinderea bolii.
Iuliu Moldovan, șef DSP Mureș: „A fost o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică la școala Nicolae Bălcescu. S-a făcut un control. Ancheta epidemiologică este în curs”.
Netratată, scarlatina poate duce la afecțiuni grave, precum miocardita, hepatita toxică, meningita purulentă ori pneumonia.