Situație din ce în ce mai gravă în Prahova și Argeș. Spitalele se confruntă cu un val de pacienți
Situația devine din ce în ce mai gravă în Prahova și Argeș unde spitalele se confuntă cu un val de pacienți nou infectați.
După ziua de joi, când Prahova a înregistrat un număr record de îmbolnăviri, vineri dimineață erau alți 30 de suspecți la Spitalul Județean din Ploiești, care așteptau cu înfrigurare verdictul medicilor.
În izolatoarele Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești sunt bolnavi cu febră, frisoane, tuse, dureri de cap sau musculare, care așteaptă să afle dacă au sau nu coronavirus. Asta în timp ce ambulanțele continuă să aducă suspecți pe bandă rulantă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Andrei Ilinca, medic primar UPU SJU Ploiești: „Terapia non-Covid este la capacitate maximă. Acum au sosit două traumatisme cranio-cerebrale care necesită operație, de asemenea terapia de Covid este și ea la capacitate maximă, toate ventilatoarele fiind folosite.”
Spitalul din Ploiești are o unitate mobilă de terapie intensivă, dar care nu este funcțională, pentru că lipsește personalul specializat în tratarea pacienților în stare critică.
Nădejdea stă în doi medici de la Timișoara și alți doi de la Iași și Galați care au acceptat detașarea temporară în județul Prahova.
George Brezoi, subprefectul județului Prahova: „La centrele de dializă avem două noi focare, în schimb, o fabrică de medicamente de uz veterinar, unde avem 16 pacienți dintre care trei sunt din Dâmbovița.”
Și județul Argeș se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri. Secția de terapie intensivă de la Mioveni, cu o capacitate de 10 locuri se închide pentru că a rămas fără medicii care fuseseră detașați de la Pitești. Treptat, pacienții în stare critică și severă sunt transferați la alte spitale din țară.
Coleg al unui bolnav: „Suntem aici pentru ridicarea hainelor unui pacient care a fost mutat azi dimineață, de la ora 4, către Craiova.”
Horia Trăilă, managerul Spitalul Mioveni: „Sunt doi pacienți care, din nefericire, sunt mai gravi, sunt intubați, s-a încercat sau ni s-a oferit să fie trimiși, cu elicopterul la Galați, însă e o problemă, pentru că sunt pacienți gravi. Următorii patru care au mai rămas, starea lor s-a îmbunătățit și sperăm, până la sfârșitul acestei secții ATI, să fie transferați.”
Dan Manu, președinte CJ Argeș: „Argeșul este pe cota de avarie. Avem și noi un număr limitat și de cadre medicale și implicit și de paturi și de terapie intensivă."
Autoritățile din Argeș promit să mai amenjeze cinci paturi de terapie intensivă în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Pitești. Până atunci, în tot județul Argeș pot fi tratați doar opt pacienți în stare critică.