Festival de off-road organizat în Ungaria. Şoferii s-au aventurat pe drumuri accidentate

Dată publicare: 15-06-2021 08:24
Dată actualizare: 15-06-2021 09:48


Motoare puternice, bere şi băi în nămol. A fost reţeta de succes la un festival de off-road organizat în Ungaria.

 

Şoferii s-au aventurat pe drumuri accidentate, iar spectatorii au fost alături de ei. I-au ajutat chiar să scoată maşinile din mocirlă.

Timp de trei zile, aceste drumuri din jurul unei localităţi din Ungaria s-au transformat în circuite de off-road.

Viktor Klausman, organizator: ”După "războiul mondial" provocat de virus, acesta e primul eveniment de amploare care a adus aici aproape toţi pasionaţii de off-road din Ungaria".

În cursă s-au înscris aproape două mii de vehicule - unele performante, altele - mașini vechi, modificate de proprietari.

Viktor Klausman: "E un sentiment de comuniune aici. Toţi aceşti oameni au în comun dragostea pentru motoare. Toţi sunt iubitori de maşini."

Potrivit organizatorilor, peste 15.000 de oameni au ținut morțiș să urmărească spectacolul. Unii au dat o mână de ajutor şoferilor ramaşi blocaţi în mocirlă. În timp ce alţii s-au scăldat în nămol.

Arbad Fekete, participant: "E foarte multă prietenie şi apropiere aici. Toţi pasionaţii de off-road sunt prietenii noştri, ne întâlnim aici de mulţi ani. Dacă cineva rămâne înţepenit, ne scoatem unii pe alţii din nămol. Aici, oamenii se ajută unii pe alţii. E o experienţă de neuitat, e un loc minunat”.

Viktor Klausman: "Sunt mii de oameni aici şi toţi se distrează uitându-se la alţii cum se luptă în mocirlă, cum se întrec la fel ca la cursele auto. De ce e plăcut să ne uităm la Formula 1? Aici e la fel, doar că e un pic mai multă murdărie."

Festivalul îşi are originile în anii '80. Bazele au fost puse de nemții atraşi de acest sport, care nu aveau voie în acele vremuri să pornească prin pădurile din Germania cu maşinile, aşa că au ales să meargă în Ungaria.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO