Ferma unde turiștii plătesc mai puțin dacă își culeg singuri murele. Cât câștigă proprietarul
Pentru a fi sigur de calitatea fructelor de pădure pe care le mănâncă, oamenii preferă să le culeagă singuri.
În Bistriţa-Năsăud, o fermă de mure îşi deschide porţile în fiecare duminică şi îi lasă pe turişti, dar şi pe localnici să îşi aleagă singuri fructele.
În acelaşi timp, oamenii pot mânca câte mure vor. În plus, şi preţurile sunt mai accesibile decât în pieţe.
După ce au învăţat cum se culeg murele, oaspeţii s-au pus pe treabă.
Lucreţia, turistă: „Noi stăm în Italia şi este o idee foarte bună să îţi culegi singur mura, să şti ce iei.”
Nu numai că au adunat atât cât le-a poftit inima, dar au putut mânca pe săturate.
Turistă: „Gustoase, un compot, gem sau ce vrem să facem. Mai bun nu există, sunt foarte dulci şi uşor de adunat, le aduni cu mâna ta."
Turist: „Am mâncat sunt foarte frumoase, au un gust dulce acrişor. E naturală uşor de cules."
Oamenii care vin să culeagă fructe de pădure la această fermă din Dobricel, judeţul Bistriţa Năsăud plătesc pentru o caserolă, adică jumătate de kilogram de mure, cinci lei, iar pentru un kilogram, zece lei. În condiţiile în care la piaţa un kilogram se vinde cu preţuri de până la 15 lei.
Mircea Nechita, proprietar: „Aici avem un soi de mure american se numeşte „Ton free”, cel mai cultivat soi din România, este un mur fără spini de o mărime extraordinar de mare, este un soi foarte rentabil poate să dea o producţie de 10-12 ktone la hectar.”
Afacerea este una profitabilă, spune proprietarul, care câştigă până la 25.000 de euro pe sezon. Turiştii care ajung în zonă şi vor să îşi culeagă singuri fructele de pădure se programează şi cu câteva zile în avans.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!