Fenomenele meteo care au făcut prăpăd în Sălaj vor lovi și alte zone ale țării


Ultimul update: Miercuri 29 Mai 2019 20:43
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2019 19:05
Categorie: Stiri actuale

Pelerinii care vor veni să-l vadă pe Papa Francisc nu vor avea vreme bună. În următoarele zile şi la noapte, meteorologii anunţă furtuni cu descărcări electrice, grindină şi ploi torenţiale în mai toate zonele ţării.

Fenomenele extreme care au făcut prăpăd în judeţele Sălaj şi Maramureş se vor răspândi în mai toată ţara în acest sfârşit de săptămână. Acolo, oamenii îşi evaluează acum distrugerile făcute de bucăţile imense de gheaţă. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, marți noaptea, în localitatea Vişeu de Sus, apele au ieşit din matcă şi au produs inundații.

După câteva minute de rafale violente cu bucăţi mai de gheaţă, autorităţile din Sălaj numără pagubele. O şcoală, o sută de acoperişuri şi nu mai puţin de 255 de maşini au fost distruse.

O femeie trebuie să plătească patru sute de euro, după ce maşina pe care o închiriase de la o companie a fost avariată de bulgării de gheaţă.

Femeie: "Nu mă aşteptam pentru timpul urât, dacă vremea aşa a vrut Dumnezeu să ne lovească, de ce trebuie să o plătesc eu. Oricum firma şi-o repara cu CASCO".

Reprezentanţii companiei susţin că toţi clienţii semnează un contract prin care sunt obligaţi să înapoieze maşina în starea în care au luat-o.

În Maramureş, grindina a avariat două sute de maşini, iar vântul a doborât o sută de copaci. O femeie s-a ales cu maşina ciuruită.

Femeie: "Neavând CASCO, doar RCA, nu cred că acoperă."

Şi în Calafat a fost la fel. În câteva sate din Bihor, apele au fost de neoprit. În Vişeu de Sus, 30 de gospodării au fost inundate.

În inundaţiile din Lupeni, un bărbat a murit electrocutat, după ce a fost surprins de ape atunci când lucra la un branşament electric.

Fenomenle exteme nu se opresc aici. Meteorologii au anunţat un cod gaben de vijelii. De joi, furtunile se mută în partea de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti.

Viorica Dima, meteorologul de serviciu: "Vremea va fi instabilă zilele următoarea în sudul ţării, după care urmează să se extindă în mai toate zonele ţării. Vom avea parte de ploi toreatiale, furtuni, grindină."

Fenomene extreme se aşteaptă şi în zonele vizitate pe Papa Francisc.

Vineri la ora 11:15, atunci când aeronava care îl va duce în ţarăpe suveranul pontif este progamată să aterizeze pe aeroportul Otopeni, vremea nu va fi prietenoasă. Meteologii anunţă la acea oră furtuni cu descărcări electrice. De altfel, vremea instabilă este posibil să se menţină pe tot parcursul zilei.

Şi la Șumuleu Ciuc, Blaj şi Iaşi sunt aşteptate ploi torenţiale şi fenomene extreme.

Mare atenţie! La aceste manifestări nu aveţi voie cu umbrele, aşa că nu uitaţi pelerinele. În multe locuri, organizatorii au pregătit şi ei prelerine pentru credincioşi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Imagini apocaliptice în România. Locuințele arată ca după bombardament. VIDEO
Imagini virale cu grindina care sare ca mingea de tenis la Baia Mare. Vijelia a făcut prăpăd
Șir de fenomene violente în țară. Prognoza meteo
VIDEO PROTVPLUS.RO