Vizita Papei. Bucureștiul se transformă: școli închise, străzi golite, măsuri antitero

×
Codul embed a fost copiat

110 unităţi de învăţământ de stat şi private, grădiniţe, şcoli sau licee, sunt închise încă de joi în Capitală, a anunţat Inspectoratul Şcolar Bucureşti.

De miercuri seară sunt restricţionate, pentru vizita Papei, mai multe străzi şi bulevarde. Cei ce locuiesc în zonele respective au fost informaţi să-şi mute maşinile. Structurile de securitate ale statului sunt în alertă maximă şi fac ultimele controale.

Zeci de kilometri de garduri au fost instalate încă de miercuri pe tot traseul Papei Francisc. Autorităţile estimează că din nordul Capitalei şi până în centru, vor fi vineri peste 50 de mii de oameni. Sunt aplicate toate procedurile unui plan integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale şefilor de stat.

Absolut totul este controlat pentru momentul în care Papa Francisc va pune piciorul pe pământ românesc. Asta implică o verificare a traseului Papei la sânge, de la cele mai mari bulevarde, la curţi, uşi, ferestre, pubele sau canale. În aceste zile, toate structurile de securitate ale statului fac controale antiteroriste cum ar fi: pirotehnice, biologice, chimice sau nucleare.

Toţi proprietarii restaurantelor şi teraselor din zonele unde se va afla Papa au fost controlaţi şi sfătuiţi să sune de urgenţă la poliţie dacă văd vreo persoană suspectă.

Citește și
Andreea Esca
Andreea Esca îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal, la venirea în România!
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În plus, orice semnal neautorizat şi orice încercare de a bruia apeluri telefonice vor fi monitorizate de tehnicienii autorităţii naţionale pentru administrare în comunicaţii.

Autorităţile vor interveni în cazul oricărui semnal suspect, convorbire sau chiar a unei telecomenzi de jucărie ce nu e înregistrată în Europa.

Chiar şi microfonul dvs. poate avea o problemă, dacă e făcut în China sau oriunde altundeva și nu are această literă ”C”, care dovedeşte că e armonizat în Europa.

Pentru prezenţa Papei Francisc în România, se va folosi o maşină dotată cu un echipament de monitorizare a emisiilor neautorizate sau de detectare a intruşilor. Însă în zone pline de oameni sau la uşa unui apartament, specialiştii se vor depasa cu un aparat mobil, iar cu o antenă directivă vor găsi sursa şi o vor anihila.

Primăria Capitalei va scoate pe traseul Papei peste 400 de poliţişti, care se vor ocupa de trafic. Bulevarde întregi şi zeci de străzi vor fi închise începând de miercuri până luni. Parcările din zonă vor fi golite.

Dacă miercuri şi la noapte vă mai puteţi lăsa maşinile pe străzile şi parcarea din fața Ateneului, parcarea din faţa Sălii Palatului ori din zona Catedralei Sfântul Iosif, începând de joi dimineaţă de la ora 7 începe eliberarea totală a acestei zone.

Vineri, în jurul orei 19 şi 30 de minute, Papa Francisc va saluta mulţimea din papamobil pe Calea Victoriei. Sunt deja montate cele 5.000 de scaune speciale pentru pelerini.

Alte 2.000 vor fi în zona Catedralei Sfântul Iosif. În total, pelerinii se vor împărţi în 14 zone special amenajate.

Majoritatea restricţiilor încep încă de joi seară de la ora 18 şi cuprind tot traseul Papei. De la Aeroportul Henri Coandă, unde va ateriza Sfântul Părinte, până la intrarea în zona fântânii Mioriţa sau Bulevardul Kiselef.

Staţionările şi opririle vor fi interzise şi pe Bulevardul Regina Elisabeta, inclusiv în alveolele destinate parcărilor, în Piaţa Mihail Kogălniceanu, pe Bulevardul Eroilor, în zona şoselei Cotroceni.

În apropierea Nunţiaturii Apostolice e interzis traficul încă de joi dimineaţă de la ora 8, pe strada Constantin Stahi, Splaiul Independenţei, Calea Plevnei. Iar pe Calea Victoriei, traficul va fi permis până vineri la ora 15 şi 30 de minute. Restricţiile cuprind şi zeci de străzi adiacente.

Între timp, la Vatican au ajuns mai mulţi ziarişti, invitaţi să îl însoţească pe Papa Francisc în avionul care îl va aduce la Bucureşti. Printre ei se află şi şi Andreea Esca.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Mesajul Papei Francisc pentru români, înaintea vizitei în ţara noastră
Mesajul Papei Francisc pentru români, înaintea vizitei în ţara noastră

Sanctitatea Sa Papa Francisc a afirmat, într-un mesaj înaintea vizitei sale în România, difuzat marţi seară de televiziunea publică, că vine între români pentru a "merge împreună".

Andreea Esca îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal, la venirea în România!
Andreea Esca îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal, la venirea în România!

Știrile PRO TV vor transmite în programele de știri și pe www.stirileprotv.ro cele mai importante momente ale vizitei în România a Sanctității Sale Papa Francisc. 

Reguli pentru pelerinii care vor participa la întâlnirea cu Papa Francisc, în București
Reguli pentru pelerinii care vor participa la întâlnirea cu Papa Francisc, în București

Au mai rămas patru zile până la vizita istorică a Papei Francisc în România. La evenimentele din București care vor avea loc vineri s-au înscris 25.000 de oameni, care au început să primească biletele de acces încă de luni.

Papa Francisc, despre problema migrației: ”Teama este legitimă pentru că lipseşte pregătirea”
Papa Francisc, despre problema migrației: ”Teama este legitimă pentru că lipseşte pregătirea”

Papa Francisc a denunţat luni ''răutăţile şi lucrurile urâte din vremurile noastre'', care atrag după sine respingerea migranţilor, într-un mesaj cu ocazia Zilei mondiale a migranţilor şi refugiaţilor, informează AFP.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.