Vizita Papei. Bucureștiul se transformă: școli închise, străzi golite, măsuri antitero


Ultimul update: Joi 30 Mai 2019 08:59
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2019 18:57
Categorie: Stiri actuale

110 unităţi de învăţământ de stat şi private, grădiniţe, şcoli sau licee, sunt închise încă de joi în Capitală, a anunţat Inspectoratul Şcolar Bucureşti.

De miercuri seară sunt restricţionate, pentru vizita Papei, mai multe străzi şi bulevarde. Cei ce locuiesc în zonele respective au fost informaţi să-şi mute maşinile. Structurile de securitate ale statului sunt în alertă maximă şi fac ultimele controale.

Zeci de kilometri de garduri au fost instalate încă de miercuri pe tot traseul Papei Francisc. Autorităţile estimează că din nordul Capitalei şi până în centru, vor fi vineri peste 50 de mii de oameni. Sunt aplicate toate procedurile unui plan integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale şefilor de stat.

Absolut totul este controlat pentru momentul în care Papa Francisc va pune piciorul pe pământ românesc. Asta implică o verificare a traseului Papei la sânge, de la cele mai mari bulevarde, la curţi, uşi, ferestre, pubele sau canale. În aceste zile, toate structurile de securitate ale statului fac controale antiteroriste cum ar fi: pirotehnice, biologice, chimice sau nucleare.

Toţi proprietarii restaurantelor şi teraselor din zonele unde se va afla Papa au fost controlaţi şi sfătuiţi să sune de urgenţă la poliţie dacă văd vreo persoană suspectă.

În plus, orice semnal neautorizat şi orice încercare de a bruia apeluri telefonice vor fi monitorizate de tehnicienii autorităţii naţionale pentru administrare în comunicaţii.

Autorităţile vor interveni în cazul oricărui semnal suspect, convorbire sau chiar a unei telecomenzi de jucărie ce nu e înregistrată în Europa.

Chiar şi microfonul dvs. poate avea o problemă, dacă e făcut în China sau oriunde altundeva și nu are această literă ”C”, care dovedeşte că e armonizat în Europa.

Pentru prezenţa Papei Francisc în România, se va folosi o maşină dotată cu un echipament de monitorizare a emisiilor neautorizate sau de detectare a intruşilor. Însă în zone pline de oameni sau la uşa unui apartament, specialiştii se vor depasa cu un aparat mobil, iar cu o antenă directivă vor găsi sursa şi o vor anihila.

Primăria Capitalei va scoate pe traseul Papei peste 400 de poliţişti, care se vor ocupa de trafic. Bulevarde întregi şi zeci de străzi vor fi închise începând de miercuri până luni. Parcările din zonă vor fi golite.

Dacă miercuri şi la noapte vă mai puteţi lăsa maşinile pe străzile şi parcarea din fața Ateneului, parcarea din faţa Sălii Palatului ori din zona Catedralei Sfântul Iosif, începând de joi dimineaţă de la ora 7 începe eliberarea totală a acestei zone.

Vineri, în jurul orei 19 şi 30 de minute, Papa Francisc va saluta mulţimea din papamobil pe Calea Victoriei. Sunt deja montate cele 5.000 de scaune speciale pentru pelerini.

Alte 2.000 vor fi în zona Catedralei Sfântul Iosif. În total, pelerinii se vor împărţi în 14 zone special amenajate.

Majoritatea restricţiilor încep încă de joi seară de la ora 18 şi cuprind tot traseul Papei. De la Aeroportul Henri Coandă, unde va ateriza Sfântul Părinte, până la intrarea în zona fântânii Mioriţa sau Bulevardul Kiselef.

Staţionările şi opririle vor fi interzise şi pe Bulevardul Regina Elisabeta, inclusiv în alveolele destinate parcărilor, în Piaţa Mihail Kogălniceanu, pe Bulevardul Eroilor, în zona şoselei Cotroceni.

În apropierea Nunţiaturii Apostolice e interzis traficul încă de joi dimineaţă de la ora 8, pe strada Constantin Stahi, Splaiul Independenţei, Calea Plevnei. Iar pe Calea Victoriei, traficul va fi permis până vineri la ora 15 şi 30 de minute. Restricţiile cuprind şi zeci de străzi adiacente.

Între timp, la Vatican au ajuns mai mulţi ziarişti, invitaţi să îl însoţească pe Papa Francisc în avionul care îl va aduce la Bucureşti. Printre ei se află şi şi Andreea Esca.

Mesajul Papei Francisc pentru români, înaintea vizitei în ţara noastră
Mesajul Papei Francisc pentru români, înaintea vizitei în ţara noastră
VIDEO PROTVPLUS.RO
Pod intrat în reparații, în plin sezon estival. Face legătura între România și Bulgaria
Pod important, reparat în plin sezon estival. Face legătura între România și Bulgaria
Stare de alertă în Curtea de Argeș. Un restaurant din centrul orașului, cuprins de flăcări
Bubuitura puternică din Iași: meteoritul care a căzut avea 8 kg și diametru de 16 cm
Un angajat CFR cu 29 de ani vechime, șef de tură, prezintă ce are în frigider. ”Asta este”
CFR, condiții improprii pentru călători și angajați. Unde au ajuns locomotivele noi
Sistemul care a adus liniștea într-o comună. Oamenii nu mai rămân fără recoltă
A suferit arsuri grave, după ce i-a luat foc casa. Pompierii s-au luptat 5 ore cu flăcările
A suferit arsuri grave după ce i-a luat foc casa. Pompierii s-au luptat 5 ore cu flăcările
Ce se află în spatele exploziei de la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște
Incendiu puternic, izbucnit în condiții suspecte, în Bistrița-Năsăud. Mărturiile vecinilor
Un român ar putea deveni directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică
Raport secret: Cele 6 baze militare din Europa unde SUA depozitează arme nucleare
Presa străină despre cum a fost primită Simona Halep de români