Fara chimicale si reclame agresive. Noi reguli pentru cei care produc alimente destinate copiilor
Parlamentul European aduce schimbari radicale in producerea si promovarea hranei pentru copii. Laptele praf, cerealele si gustarile vor fi controlate in laborator, ca sa avem, macar pentru cei mici, alimente fara pesticide sau urme de medicamente.
Si ambalajele, vor fi diferite. Producatorii nu vor mai putea sugera ca produsul ii va face copilului oasele puternice sau il va scapa de colici.
Schimbarile au fost sugerate de pediatri, ingrijorati ca tot mai multi parinti isi hranesc bebelusii cu formule de lapte, fara a primi indicatia medicului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Totusi, specialistii au demonstrat ca exista o influenta a mesajelor de tipul "sistem osos sanatos", "protectie" sau "crestere armonioasa".
Parintele e mai usor de convins cand vede pe cutie poza unui micut bucalat, activ si vesel.
Producatorii de lapte praf si piureuri vor fi nevoiti sa dea pe eticheta doar informatii.
Si pentru cereale reglementarile vor deveni mult mai stricte. producatorii vor putea sa scrie ce combinatie de fibre contine pachetul, dar fara sa spuna ca acestea ii vor asigura copilului un somn bun sau un sistem digestiv sanatos. Nu va mai putea tipari pe ambalaj un prunc dormind linistit.
Valabil si pentru hrana preambalata. Se cere eliminarea fotografiilor cu rol de prezentare, mai atragatoare uneori decat ingredientele proaspete din aprozar. In fine, oficialii spera sa rezolve curand si o problema de fond: continutul alimentelor.
Laptele, carnea, fructele si legumele care nu provin din agricultura ecologica pastreaza urme, ce-i drept, vagi, de pesticide si de medicamente.
Tinta Parlamantului European e sa elimine, in cativa ani, acesti compusi chimici din hrana destinata copiilor si adolescentilor.
Sursa: Pro TV
Etichete: cereale, copii, mancare, bebelus, sanatate, alimentatie, lapte praf,
Dată publicare:
02-03-2012 18:29