Fântânile din Piața Unirii din Capitală au stabilit un nou record mondial
Fântânile Urbane amplasate în Piaţa Unirii din Bucureşti au fost recunoscute, omologate şi catalogate de World Record Academy drept "Cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume", a anunţat Apa Nova.
Recunoaşterea internaţională din partea Academia Recordurilor Mondiale vine la un an de la lansarea spectacolului de apă, muzică şi lumini 'Simfonia Apei', ce are loc în fiecare week-end în centrul Capitalei. Până în prezent, au avut loc 70 de show-uri "Simfonia Apei", la care au asistat peste 219.000 de turişti şi bucureşteni.
Potrivit comunicatului Apa Nova, fântânile bucureştene din Piaţa Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie, la nivel european.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fântânile din Piaţa Unirii, construite la sfârşitul anilor '80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1,4 km), cu o suprafaţă a apei de 16.200 metri, unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei. În 2018, companii renumite de nivel internaţional, arhitecţi, muzeografi, specialişti în divertisment cu apă şi design audio video au făcut parte din echipa de proiect, scrie Agerpres.
Pentru reabilitarea fântânilor s-au utilizat echipamente si s-a implementat tehnologie de ultimă generaţie în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, precum "High Speed Vario Master' - un grup de jeturi de apă care se mişcă rapid şi transformă într-o clipă forma originală de jet vertical într-un caliciu de apă. În acelaşi timp, jeturile se rotesc după ritmurile muzicii, adăugând un plus dinamic şi vizual în momentele de apogeu ale show-ului. Un alt efect spectaculos sunt jeturile de apă lansate de aer comprimat, care apar subit şi care sunt integrate în sistem pentru a puncta coregrafia coordonată pe muzică, mai ales în timpul momentelor dramatice.
În afara efectelor speciale menţionate, baza spectacolului este formată din multe jeturi de apă parabolice şi verticale, controlabile, care pot fi iluminate puternic în orice culoare. Acestea sunt create de o multitudine de pompe, lumini şi duze dinamice de ultimă generaţie. Pe cele patru "ecrane de apă' orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fântâna centrală din Piaţa Unirii s-a creat o platformă multimedia imensă pe care sunt proiectate tema fiecărui spectacol.
"Toate echipamentele au fost instalate în bazinele si structurile deja existente. Abordarea reabilitării a presupus un "facelift' fântânilor care au numeroase caracteristici clasice. Sistemul monitorizat complet digital permite, acum, controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii", se arată în comunicatul citat.
Spectacolele oferite de fântânile urbane din Piaţa Unirii sunt programate de vineri până duminică, până la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, iar reprezentaţiile din 2018 au fost concepute, astfel încât să ducă vizitatorii într-o călătorie prin şapte lumi care vorbesc despre România: lumea apei, a focului, a pământului, a aerului, lumea vegetală şi lumea Centenarului, toate prefaţate de lumea astrală.
În cadrul ediţiei "Simfonia Apei" din acest an, tema care stă la baza spectacolelor este cea a valorilor româneşti, care sunt celebrate cu show-uri inedite. Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.
World Record Academy, cu sediul în Miami (SUA), este cea mai mare organizaţie internaţională care verifică şi omologhează recorduri mondiale. Din România au mai fost publicate peste 100 de recorduri mondiale din toate domeniile.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!