Fanii lui Trump au încercat să scoată de pe șosea autobuzul lui Biden. Trump: Încercau să îl protejeze
Cu doar o zi înainte de deschiderea oficială a urnelor în Statele Unite, numărul celor care au votat anticipat la alegerile pentru Casa Albă a depăşit 93 de milioane.
Asta înseamnă două treimi din numărul total de votanţi la alegerile prezidenţiale din 2016, ceea ce anunţă o prezenţă record pentru ultimii 100 de ani.
Potrivit sondajelor din ultimele zile, Joe Biden rămâne favorit în cursă, în timp ce Trump susţine că va câştiga, fără doar şi poate, încă un mandat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Donald Trump şi Joe Biden şi-au petrecut weekendul dinaintea Zilei Alegerilor, într-un ultim efort de a-i convinge pe americani să le dea voturile. Ambii candidaţi au avut un program plin, cu câte două-trei mitinguri electorale pe zi, şi s-au concentrat pe statele indecise, care ar putea înclina decisiv balanţa. Disputa politică dintre cei doi a fost dublată de cea a susţinătorilor şi nu au lipsit incidentele.
În Beverly Hills, câteva mii de susţinători ai lui Donald Trump s-au adunat, ca în fiecare weekend, pentru a-i arăta preşedintelui de ce vor să rămână la Casa Albă.
Susținător al lui Trump: "Ei bine, înainte de toate, e în favoarea celui de-al Doilea Amendament (dreptul de a purta arme). A întărit economia. Ne susţine ţara şi asta e ceea ce iubesc la el."
În acelaşi timp, în altă parte a oraşului, susţinătorii lui Joe Biden s-au reunit într-o manifestaţie de mai mică amploare. Nu au ratat ocazia să-şi ridice în slăvi candidatul.
Susținător al lui Biden: "Susţin America din postura de veteran, educator la o grădiniţă, îmi susţin ţara. Şi îl susţin pe joe Biden, pentru că el poate oferi şanse egale pentru toată lumea."
Până la urmă, cele două grupuri s-au intersectat şi au apărut şi incidente. S-a iscat o bătaie între un susţinător democrat şi mai mulţi republicani. Forţele de ordine - între care poliţişti din mai multe oraşe, trupe SWAT şi chiar agenţi de pază de la o companie privată - i-au împrăştiat rapid pe manifestanţi, înainte ca lucrurile să degenereze.
Într-un alt incident electoral, un autobuz de campanie, cu membri din stafful lui Biden, a fost înconjurat pe o autostradă din Texas de o coloană de autovehicule cu însemnele lui Trump, care au încercat să-l intimideze pe şofer şi să-l facă să iasă de pe carosabil. A intervenit poliţia, care a escortat autocarul la destinaţie. Donald Trump le-a găsit o scuză susţinătorilor săi.
Donald Trump: "E ceva impresionant. Aţi văzut cum oamenii noştri... ştiţi că ei încercau să protejeze autobuzul lui (Biden) ieri, pentru că sunt de treabă. Erau cu sute de maşini, Trump, Trump!"
SUA se apropie de 10 milioane de cazuri de Covid-19
Pe fondul tensiunilor politice, criza sanitară provocată de pandemie se accentuează în America. Numărul total de cazuri de COVID se apropie de 10 milioane - o cincime din infecţiile la nivel mondial - şi peste 236.000 de americani au murit. Iar viitorul este sumbru.
Jonathan Reiner, George Washington University: "Peste două săptămâni, cele 100.000 de cazuri noi de ieri vor aduce după ele un număr uriaş de decese. Aşa că vom vedea că escaladează nu doar numărul de infecţii noi, dar vom ajunge la aproximativ 2.000 de morţi pe zi, în două sau trei săptămâni."
Specialiştii medicali spun că Statele Unite încă pot evita carantina totală, dacă autorităţile reuşesc să convingă populaţia să poarte măşti şi să păstreze distanţarea socială.
Dr. Leana Wen: "Avem ocazia să implementăm măsuri ţintite, cum ar fi purtarea măştilor peste tot, închiderea afacerilor care prezintă riscuri ridicate, cum ar fi barurile din anumite zone, instrucţiuni pentru populaţie să evite adunările sociale lărgite, alături de familie sau de prieteni."
Un avertisment vine şi de la fostul director al Agenţiei Americane a Medicamentelor, Scott Gottlieb, care susţine că Statele Unite sunt abia la începutul unei perioade de răspândire exponenţială a virusului, iar decembrie va fi cea mai grea lună pentru sistemul medical american.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: pandemie, donald trump, biden, alegeri sua,
Dată publicare:
02-11-2020 08:28