Fabrica din România care își trimite 90% din producție la export. Cererea pentru produsele sale a crescut masiv
Instrumentele muzicale produse la Reghin au succes în toată lumea. 90% dintre chitarele care ies pe poarta fabricii din județul Mureș ajung în străinătate.
Pentru a putea ține pasul cu tendințele din lumea muzicală, sunt realizate instrumente din ce în mai performante. Câteva poartă amprenta unor artiști.
Fabrica a produs și un instrument la care a cântat și un fost concurent, la „Românii au Talent”. A durat un an până a fost realizat la fabrica de la Reghin. Desi liniile sunt tehnologizate, instrumentele sunt lucrate în mare parte manual, din lemn bine uscat, care are în jur de 6 ani.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Vizi Imre, artist: „În general instrumentele realizate cu mâna primesc o atenție mai mare. La aceste chitări și începutul și finalul sunt făcute de același om. În cazul chitării acesteia asamblarea a fost făcută de cel puțin 10 oameni”.
Marius Harpa, reprezentantul fabricii de instrumente: „E o chitară acustică cu față de molid, fața a fost randorsată la cerința lui Vizi pentru că el mai lovește când cântă chitara, când face luping, cu spatele din mahon laminat”.
Cererea pentru instrumente e în creștere
Cererea pentru chitare a crescut simțitor în ultimul an. La fabrica de la Reghin a fost deschisă și o linie separată, iar 90% dintre aceste instrumente iau drumul străinătății.
Nicolae Bâzgan, directorul fabricii de instrumente: „Are o construcție deosebită, în sensul că gâtul este ajustabil, este un gât finuț, subțire care este căutat de majoritatea chitariștilor profesioniști. Utilizăm lemn de cea mai bună calitate și lemn învechit, cu vechime de 5- 6 ani de zile care asigură chitarei o sonoritate foarte bună”.
Deocamdată, din cel mai nou model de chitară, care poartă amprenta lui Vizi Imre, au fost construite doar 100 de bucăți care vor fi vândute în țară și în străinătate.