Expoziție la Bacău pentru amatorii de vânătoare şi pescuit
Amatorii de vânătoare şi pescuit au avut ocazia să vadă noi tehnologii în acest sfârşit de săptămână, la Bacău, în cadrul celei mai mari expoziţii de profil din Moldova.
Vizitatorii au fost curioşi să afle mai multe despre bărcuţele care pot duce momeala în 500 de puncte fixe. Gurmanzii au savurat tocana de vânat şi pastrama de berbec.
A fost forfotă mare printre standuri, unde comercianţii de profil au ţinut să prezinte ulimele noutăţi în domeniu. Vizitatorii au fost mai mult curioşi decât dornici să cumpere, pentru că preţurile au fost şi ele pe măsură.
Octavian Băbacea: „Bărcuţa, dacă îi montăm autopilotul, ştie să salveze până la 500 de puncte de interes pe apă şi să ducă nada şi montura în aceeaşi poziţie ca să ne creştem şansele de a prinde peşte”.
La standurile cu exemplare împăiate, copiii au avut ocazia să vadă de aproape exemplare de urs, vulpe sau cerb.
Reporter: Ce ai văzut aici şi ce ai recunoscut?
Copil: „Un urs, un vultur, o bufniţă, o căprioară”.
Reporter: Ceva ce ai văzut aici ai văzut şi în pădure?
Copil: „Doar un vultur”.
Adrian Titianu, organizator: „Cu titlul de noutate, telespectatorii pot să afle că leul din spate e făcut la Sibiu de un prieten taxidermist de acolo. Asta dovedeşte că există şi în România specialişti în taxidermie, nu numai în afară cum am fost obişnuiţi până acum”.
A fost organizată şi o demonstraţie cu căini special dresaţi pentru a căuta urma vânatului, iar vânătorii au ţinut să arate măiestria acestora.
Bucătarii i-au atras pe vizitatori cu preparate din vânat şi ceaunele puse pe foc au fost pline.
Marius Ciubotaru, bucătar: „Pregătim un gulaş de mistreţ, la vreo 60-70 de kilograme. A fost sacrificat, pregătit în primul ceaun, iar în al doilea ceaun facem o fasole cu cârnaţi de cerb şi ceva afumătură”.
Incântaţi de succesul aceste ediţii, organizatorii spun că vor căuta în anii următori să aducă şi mai mulţi expozanţi care să prezinte ultimele apariţii în domeniu.