Explozie puternica intr-un restaurant din Campulung Moldovenesc. Doua persoane au murit, iar altele sunt ranite grav

Ultima actualizare: 03-12-2014 07:07

Explozie puternica duminica dimineata, intr-un restaurant de la intrarea in orasul Campul lung Moldovenesc, din judetul Suceava. Doua persoane au murit, iar altele au ajuns cu arsuri grave la spital.

Una dintre cele trei femei ranite in urma exploziei produse, duminica dimineata, intr-un restaurant din municipiul Campulung Moldovenesc a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, unde fusese transferata, in timp ce alta va fi adusa cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Potrivit medicului de garda Ionut Barsan de la UPU Suceava, femeia in varsta de 42 de ani, ranita in explozia urmata de un incendiu de la un restaurant din Campulung Moldovenesc, a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava.

El a spus ca femeia avea arsuri de gradul III pe 90 la suta din suprafata corpului, iar in cursul evaluarii starea acesteia de sanatate s-a inrautatit foarte mult.

Femeia a fost transportata initial la spitalul din Campulung Moldovenesc, apoi a fost transferata la SJU Suceava, din cauza ranilor grave, prognosticul in cazul acesteia fiind rezervat.

Medicul Ionut Barsan a mai spus ca o alta femeie ranita in explozie, in varsta de 21 de ani, care are arsuri de gradul II si III pe 60 la suta din suprafata corpului a fost preluata de un elicopter SMURD si urmeaza sa fie transferata la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Cea de-a treia femeie, in varsta de 23 de ani, a fost internata in sectia de chirurgie a SJU Suceava, aceasta avand arsuri de gradul I si II pe 9 la suta din suprafata corpului.

In urma exploziei restaurantul a fost distrus. Din fericire, clientii care se aflau in restaurant in momentul deflagratiei au scapat nevatamati. Martorii spun ca bubuitura a fost atat de puternica, incat s-a auzit de la cateva sute de metri. Explozia a fost urmata de un incediu violent.

Deflagratia a avut loc la ora 3:30, in bucataria restaurantului. Cand a vazut ca agoniseala lui de o viata se duce pe apa sambetei, proprietarul carciumii a intrat in stare de soc. Pompierii au stabilit ca explozia s-a produs din cauza unei acumalari de gaze de la buteliile din bucataria restaurantului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, Alin Galeata, explozia a avut loc in jurul orei 3.30, in bucataria unui restaurant aflat la iesirea din municipiul Campulung Moldovenesc, spre Suceava, in apropierea unei benzinarii. Deflagratia a fost urmata de un incendiu, iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Detasamentul de pompieri din Campulung Moldovenesc si ambulante.

In momentul producerii exploziei, in restaurant se aflau patru angajate si cinci clienti din Republica Moldova. In urma deflagratiei, una dintre angajate, in varsta de 42 de ani, a murit, iar celelalte trei, de 21, 23 si 42 de ani, au fost ranite grav, fiind preluate de ambulante si transportate la spitalul din Campulung Moldovenesc.

Potrivit sursei citate, cele trei femei au arsuri de gradele I, II si III si leziuni multiple, doua dintre ele fiind transferate la Spitalul Judetean de Urgența Suceava. In starea cea mai grava se afla femeia de 42 de ani, care are arsuri de gradele II si III pe 60 la suta din suprafata corpului si multiple leziuni, pronosticul fiind rezervat.

De asemenea, doi dintre clientii aflati in restaurant au suferit escoriații de la cioburile aruncate de suflul exploziei si au primit ingrijiri de la echipajele medicale ajunse la fata locului. Pompierii au stabilit ca explozia urmata de incendiu s-a produs din cauza unei acumulari de gaze de la buteliile din bucataria restaurantului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO