Motivul pentru care elevul din Husi a declarat ca a fost rapit si abandonat la marginea orasului. Politia a aflat adevarul

Ultima actualizare: 02-12-2014 07:00

Politistii au stabilit ca elevul care a povestit ca a fost luat de pe strada, urcat intr-o masina, batut si abandonat la marginea orasului Husi ”a afirmat lucruri nereale din dorinta de a abate atentia parintilor de la faptul ca avea note mici".

”In urma cercetarilor efectuate de politistii de investigatii criminale in privinta elevului de 11 ani, care ar fi fost victima infractiunilor de lipsire de libertate si talharie, s-a constatat faptul ca aspectele sesizate nu se confirma. Minorul a afirmat lucruri nereale din dorinta de a abate atentia parintilor de la faptul ca avea doua note mai mici la scoala”, a declarat, sambata, corespondentului Mediafax Mihaela Straub.

Elevul a mai spus ca loviturile de pe corp, el avand nevoie de ingrijiri medicale, au aparut in urma unei cazaturi.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Husi vor inainta dosarul de cercetare penala Parchetului Judecatoriei Husi cu propunerea de clasare.

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui declarau, vineri, ca baiatul in varsta de 11 ani a povestit ca, miercuri seara, a fost luat de pe strada, din apropierea Scolii generale ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Husi unde acesta invata, urcat intr-o masina si batut de doi barbati.
Ulterior, baiatul ar fi fost abandonat la marginea orasului, unde a fost gasit de un echipaj al Politiei de Frontiera care a sunat la 112.

"Copilul a fost politraumatizat prin agresiune, suferind un traumatism cranian si o contuzie toracica, dupa ce, asa cum sustine acesta, a fost batut de doi barbati intr-o masina. Baiatul a fost transportat la Spitalul Municipal Husi, ulterior fiind transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui", a declarat, vineri, medicul Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui.

Politistii vasluieni au declansat o ancheta in acest caz.
"Date din acest dosar nu se pot face publice pentru a nu periclita rezultatul anchetei", preciza responsabilul mass-media al Politiei judetene Vaslui, Alina Tonica.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO