Explozie in Capitala. Trei dintre cei 10 raniti in urma exploziei unei butelii intr-un targ au fost externati

×
Codul embed a fost copiat

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a anuntat ca s-a format o celula de criza la nivelul MS, in urma exploziei care a avut loc duminica intr-un targ de vechituri din cartierul Militari.

UPDATE ORA 20:40 Trei dintre cele 10 persoane care au ajuns la mai multe spitale din Capitala dupa explozia unei butelii in targul "Valea Cascadelor" din Sectorul 6 au fost externate, celelalte urmeaza diverse proceduri medicale, unele fiind operate sau supuse unor tratamente specifice, anunta Ministerul Sanatatii.

La Spitalul de Urgenta Floreasca sunt internati patru raniti. Pacientul aflat in starea cea mai grava a fost operat, iar dupa interventie acesta nu mai este intubat. Barbatul este internat in sectia de arsi grav, iar luni va urma proceduri pentru caile respiratorii si ochi. O alta pacienta are starea generala alterata, dar stabila si urmeaza alte proceduri. Ceilalti doi pacienti au o stare generala buna si sunt stabili, a precizat Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

La Spitalul de Arsi au mai ramas trei pacienti, alti doi au fost externati.

"Doi pacienti sunt in continuare intubati, sunt stabili. Dintre cei doi barbati, unul a avut nevoie de interventie chirurgicala, celalalt nu. O pacienta mai este internata la acest spital, este stabila, neintubata. Doi pacienti au fost externati", se mai arata in comunicatul ministerului.

Citește și
Uzina Mecanica Sadu
Ce sentinta au primit trei fosti directori ai Uzinei Mecanice din Sadu in dosarul exploziei din 2011, soldata cu doi morti
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Pacientul de la Spitalul Universitar a fost externat.

Potrivit Ministerului Sanatatii, unul dintre ranitii in urma exploziei care a a avut loc, duminica, in localitatea harghiteana Siculeni, in apropiere de Miercurea Ciuc, a fost operat, are arsuri profunde pe 80 la suta din suprafata corpului si pe caile respiratorii. Celalalt pacient urmeaza sa inceapa procedurile medicale.

UPDATE ORA 16:00 "In urma exploziei de astazi din Valea Cascadelor s-a format o celula de criza la nivelul Ministerului Sanatatii si la nivelul cabinetului de ministru. In celula de criza sunt prezenti si secretari de stat. Suntem in permanenta legatura cu serviciile de urgenta, cu toate spitalele implicate si cu Unifarm pentru a avea mereu actualizarea stocurilor de medicamente specifice pentru arsi, care sunt necesare in acest tratament", a declarat purtatorul de cuvant al MS, Laurentiu Colintineanu, la Spitalul Floreasca.

El a precizat ca in urma exploziei a fost chemat personalul care a participat la specializare in Franta - trei plasticieni, doi anestezisti si mai multe asistente.

Reprezentantul MS a facut precizari cu privire la starea de sanatate a celor care au fost transportati la unitatile medicale: "La Spitalul de Arsi avem un barbat in varsta de 72 de ani care este intubat in acest moment si ventilat. Are arsuri pe 25% din suprafata corpului, arsuri de gradul I si II. Avem o femeie in varsta de 83 de ani, cu arsuri de 15% suprafata corpului gradul I si II, un barbat de 54 ani cu arsuri in suprafata de 25%, tot grad I si II, si o femeie de 45 ani cu arsuri in suprafata de 1% grad I si II. Ramane de vazut daca va ramane internata astazi sau nu la Spitalul de Arsi. A mai venit intre timp un pacient care a sosit pe cont propriu. Are arsuri minore si ramane de vazut daca va ramane internat sau nu. Probabil ca nu".

La Spitalul Universitar a fost adus un barbat de 27 de ani cu arsuri pe o suprafata de 1% din corp, arsuri de gradul II, iar din ultimele informatii, acesta nu va ramane internat.

"La Floreasca avem urmatoarea situatie: un barbat de 50 de ani care are arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, arsuri de gradul II si III, si arsuri de cai aeriene. In acest moment, acest barbat este intubat si ventilat, se afla deja in sala de operatie si urmeaza sa inceapa operatia in regim de urgenta. Avem o femeie in varsta de 64 de ani cu arsuri de gradul I si II pe aproximativ 23% din suprafata corpului. Acesti doi pacienti vor ramane in Unitatea de arsi de la Spitalul Floreasca, Unitatea de arsi grav. Apoi, un barbat de 58 de ani cu arsuri pe 10% din suprafata corpului gradul I si II si un barbat de 59 de ani cu arsuri pe 20% din suprafata corpului, tot asa de gradul I si II. Acesti doi pacienti vor fi internati pe sectia de chirurgie plastica", a adaugat Colintineanu.

Noua persoane au fost transportate la spitale din Bucuresti, dupa explozia care a avut loc duminica la targul de vechituri de la Valea Cascadelor, informeaza un comunicat de presa al DGPMB.

Conform sursei citate, patru persoane au fost duse la Spitalul Clinic de Urgenta, una la Spitalul Universitar de Urgenta, iar alte patru persoane la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Duminica, prin apel unic de urgenta 112, a fost sesizat faptul ca pe bd. Timisoara 101-103, in targul "Valea Cascadelor", din sectorul 6, s-a produs o explozie la o butelie, in urma careia mai multe persoane au fost ranite. La fata locului s-au prezentat echipaje ale Sectiilor 21 si 25 Politie, precum si echipaje SMURD.

UPDATE: Un numar de 12 persoane ar fi suferit arsuri, duminica, in urma exploziei, urmata de un incendiu, de la targul de vechituri din zona Valea Cascadelor, informeaza DGPMB intr-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, patru persoane au primit ingrijiri medicale la fata locului, iar alte opt sunt transportate catre Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Brigada Rutiera asigura fluidizarea traficului si insotirea echipajelor de prim-ajutor catre unitatile sanitare.

"Din primele date a reiesit faptul ca 12 persoane ar fi suferit arsuri in urma deflagratiei. 4 persoane au primit ingrijiri medicale la fata locului, iar cele 8 victime care necesita ingrijiri de specialitate sunt transportate catre Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Brigada Rutiera asigurand in acest sens fluidizarea traficului si insotirea echipajelor de prim-ajutor catre unitatile sanitare", se precizeaza in comunicatul Politiei Capitalei.
 

Cele sapte victime ale exploziei care a avut loc duminica in Valea Cascadelor prezinta arsuri intre 20 si 60% din suprafata corpului, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

"In urma exploziei au rezultat sapte victime cu arsuri cuprinse intre 20 si 60% din suprafata corporala", a precizat medicul.

Potrivit acestuia, una dintre victime, in varsta de 80 de ani, se afla in stare foarte grava, fiind intubata si ventilata mecanic.

Bogdan Oprita a aratat ca victimele sunt transportate la mai multe spitale din Capitala - Spitalul Universitar de Urgenta, Floreasca si Spitalul de arsi.

Oficiali ISU au precizat ca explozia a fost cauzata de o butelie, iar la fata locului se afla opt ambulante SMURD, o ambulanta SMURD cu medic, trei autospeciale de stingere cu apa si spuma si o autospeciala pentru descarcerare.

Explozia a avut loc langa un spatiu improvizat unde se servea mancare.

Potrivit News.ro, explozia a fost cauzata de o butelie.

FOTO: Dragos Grijincu Photography

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Pericol de explozie in Vaslui. Un TIR s-a rasturnat pe E581, iar 30 de tone de motorina s-au scurs pe sosea si camp
Pericol de explozie in Vaslui. Un TIR s-a rasturnat pe E581, iar 30 de tone de motorina s-au scurs pe sosea si camp

A fost pericol de explozie luni noapte, pe Drumul European 581, in apropiere de Husi, judetul Vaslui. Un TIR incarcat cu 30 de tone motorina s-a rasturnat pe marginea santului, intr-o curba, iar soferul a ramas captiv in cabina.

Ce sentinta au primit trei fosti directori ai Uzinei Mecanice din Sadu in dosarul exploziei din 2011, soldata cu doi morti
Ce sentinta au primit trei fosti directori ai Uzinei Mecanice din Sadu in dosarul exploziei din 2011, soldata cu doi morti

Trei fosti directori de la Uzina Mecanica Sadu au fost condamnati la inchisoare cu suspendare, in dosarul exploziei care s-a produs acolo in februarie, 2011.

Unul dintre tinerii care a murit in explozia cauzata de un experiment cu droguri, din judetul Timis, a fost inmormantat
Unul dintre tinerii care a murit in explozia cauzata de un experiment cu droguri, din judetul Timis, a fost inmormantat

Un alt baiat, de doar 19 ani, va fi condus miercuri pe ultimul drum. Niciunul dintre cei patru tineri raniti atunci nu a putut fi salvat, in ciuda eforturilor depuse de medici.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.