Exercițiu militar NATO în Marea Neagră. Simulare de atac venit din Est

Ultima actualizare: 24-10-2019 17:59

Marea Neagră a fost pentru câteva zile scena unor exerciții internaționale la care au participat peste 150 de militari și cinci nave aflate în larg. Toată operațiunea a fost coordonată de la centrul NATO din Napoli - Italia.

Aplicația s-a desfășuratatât în România cât și în Bulgaria. Militarii NATO și-au testat în primul rând reacția într-o situație de criză, dar și modul în care se pot coordona în cazul unei intervenții de urgență.

Amiral James Foggo III, comandantul JFC Napoli: „Suntem aici pentru a ajuta și a menține stabilitatea securității aliațior NATO. Marea Neagră este o rută vitala pentru comerț și deasemenea cum am fost informat de secunzii mei că marina este bine reprezentată în NATO. Deci puteți vedea că prezența năvală este foarte importantă, ceea ce faceți aici în Constanța este foarte important pentru apărarea colectivă a națiunii.”

La exercițiu au pariticipat cinci nave din România, Bulgaria, Italia, Spania și Franța, dar și alți 150 de militari din toate statele NATO.

Locțiitorul șefului de stat major, general-locotenent Daniel Petrescu: „Am constatat că începând cu anul 2014, regiunea în care ne aflăm, regiunea Mării Negre, a căpătat o relevanță aparte în ceea ce privește consolidarea posturii de apărare a Alianței la flancul estic. ”

Contra-amiral de flotilă Mihai Panait, Comandantul Flotilei Române: „Exercițiulse încheie astăzi într-o manieră fericită, pentru că în cadrul exercițiului mutinațional NAPLES BLUE PRINT 2019, exercițiu condus de către forțele navale române, a avut în compunere și o participare NATO SNEEM SEEM GROUP II, ceea ce a ridicat nivelul de complexitate.”

În zona Mării Negre sunt în permanentă cel puțin două nave care, indiferent de situațiile apărute, pot lua imediat legătura cu centrul de coordonare NATO aflat la Napoli în Italia.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO