Un tânăr de 19 ani, desfigurat din copilărie, ar putea să aibă iar chip. Cum poate fi ajutat

Ultima actualizare: 24-10-2019 17:57

Inițiativa nobilă din partea mai multor artiști din România, care vor să strângă bani pentru o operație de reconstrucție facială a unui tânăr de 19 ani.

Până la sfârșitul lui noiembrie, oricine donează 150 de lei beneficiază apoi de un portret sau o caricatură făcute de unul dintre artiști.

Vasile are 19 ani și este student la Facultatea de Medicină din București. Povestește că în urmă cu 17 ani, când se juca prin bucătărie, a tras din greșeală o oală cu apă clocotită peste el. A rămas desfigurat și în fiecare an a trecut prin 2, chiar 3 operații de reconstrucție: în total 35 de intervenții chirurgicale.

Vasile Derevlean: „M-a afectat în primul rând pe plan social. Când eram mic a fost dificil să mă integrez. Mi-a fost greu să desfășor activitățile zilnice din cauza inelasticității pielii. Vara asta am intrat la medicină. Îmi doresc să ofer înapoi ajutorul pe care l-am primit eu în spitale."

Ana-Maria are 25 de ani și este cea care a pus bazele proiectului Humanity Art. Inițiativa a început pe 1 octombrie, iar până acum s-au alăturat acestei campanii aproape 20 de artiști din toată România. Normalitatea pentru Vasile costă 100.000 de euro. Acesta este prețul cerut de o clinică de specialitate din Turcia pentru a-l opera.

Ana-Maria Rusu, artist: „Avem în jur de 30 de comenzi până acum și mai așteptăm. Fiecare are dreptul la normalitate și e greu să nu ajutăm când vedem că o persoană nu are viața pe care o avem noi."

Denisa Pușcașu, grafician: „Este visul unui om. Încercăm să ajutăm un vis. Oricine nu este perfect trece prin foarte multe greutăți.”

Reporter: „Ai avut comenzi?”

Grafician: „Da, am avut două și lucrez la una acum, la o lucrare pentru un sponsor."

Clienții sunt foarte încântați de lucrările artiștilor.

Client: „Inițiativa este foarte bună. Am încercat să mă implic cât de mult posibil. Am dat share pe Facebook, mi-am invitat prietenii.”

Reporter: „Văd că aveți și o caricatură.”

Client: „Da, sunt foarte mulțumit. Prieteni de-ai mei au și ei caricaturi făcute aici pe loc."

Sâmbătă, în comuna Marginea din Județul Suceava va fi organizat și un maraton pentru Vasile. Deja sunt așteptate 300 de persoane care vor dona bani pentru tânărul student.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO