Eveniment gastronomic inedit la Peștera Muierilor. Elevii și studenții din Gorj au pregătit bucate tradiționale
Că să ducă tradiția mai departe, câțiva tineri din județul Gorj s-au întrecut în cele mai bune rețete la ceaun. Deși nu au experiență, elevii și studenții s-au străduit să gătească cele mai bune preparate, unele păstrate din străbuni.
Patru echipe, formate din studenți și elevi din domeniul industriei alimentare, au participat la concursul gastronomic inedit, organizat în apropierea Peșterii Muierilor. Tinerii au pus ceaunele pe foc și au dat frâu liber creativității.
Elevi: „Noi am procedat tradițional. Am fost la bunici, străbunici și ne-au spus toate secretele lor”.
Regula a fost simplă. Produsul final trebuie să fie cu specific tradițional.
Daniel Șchiau, concurent: „E rețetă făcută de noi, tocăniță de porc cu mămăliguță”.
Concurenții au primit ingredientele. Doar că a trebuit să le ia singuri dintr-o piața improvizată. La final, cei prezenți au putut degusta preparatele până s-au golit ceaunele.
Participantă la eveniment: „Nu aș mai pleca, aș mânca tot, e o delicatețe”.
Ramona Cazalbașu, organizatoare, reprezentantă a Universității Constantin Brâncuși: „Fiecare preparat pregătit aici spune o poveste despre trecutul nostru, despre inovație și pasiunea acestor tineri pentru gastronomia autentică”.
Rețetele vor fi publicate într-o broșură, pe care studenții de la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu o pregătesc pentru viitoarele competiții gastronomice din zonă.
Sursa: Pro TV
Etichete: elevi, studenti, eveniment, mancare tradiționala,
Dată publicare:
11-10-2024 09:18