Escrocii au incercat sa jefuiasca un sat intreg prin "Metoda accidentul". "Mi-a cerut 100 de milioane ca sa nu fie arestat"

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

Desi este folosita de multi ani, "Metoda accidentul" continua sa aiba succes si sa-i imbogateasca pe infractorii care profita de naivitatea batranilor. Ba chiar escrocii au capatat curaj, si au actionat intr-o localitate intreaga.

In comuna Botesti din judetul Neamt, mai multi sateni au fost sunati cu aceeasi poveste: o ruda are nevoie de bani, dupa un accident de masina. O batranica de 79 de ani, a ramas fara toate economiile, 10.000 de lei, dupa ce le-a dat crezare infractorilor.

Totul s-a intamplat la inceputul acestei saptamani, in toiul noptii. Batrana a primit un telefon, si i s-a spus ca fiul ei a provocat un accident si ca are nevoie urgent de 10 mii de lei, pentru a nu fi arestat. Femeia s-a invoit si in scurt timp la usa ei a venit un tanar care a luat banii si dus a fost. Escrocii au mai incercat aceeasi schema la alte 10 familii, insa fara succes.

Silvia Gherghelas, localnica: "Prima data mi-am dat seama ca e baiatul dar pe urma nu-l cunosteam dupa voce si am intrebat cu cine vorbesc. Mi-a cerut sa ii dau 100 de milioane ca sa nu fie arestat in Italia la ambasada. Eu l-am sculat pe baiat."

Iosif Gherghelas, satean: “Am intrebat cine e si imi spunea ca e Genu. A zis sa trimit 100 de milioane ca sa nu ii puna catusele sa nu il aresteze. I-am zis ca nu e Genu si l-am intrebat pe mine cum ma cheama si atunci mi-a inchis telefonul."

Dupa patania femeii, vestea a mers repede in comuna. Politistii vorbesc de mult timp despre aceasta metoda de inselatorie, si avertizeaza in special persoanele in varsta sa fie mai atente:

Elena Bulgarea - IJP Neamt: "Verificati direct membrul familiei daca acesta a fost implicat intr-un eveniment rutier. In aceasta situatie organele de politie sau parchet nu retin telefoanele pentru a suna rudele implicate si nici nu solicita sume de bani."

Batrana a depus plangere la politie iar acum autoritatile incearca sa dea de urma faptasilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO