Imagini din Buzau, epicentrul CODULUI ROSU. Utilajele IGSU, neputincioase. Zeci de persoane au petrecut noaptea in masini

Dată publicare: 26-01-2014 18:54
Dată actualizare: 29-01-2014 06:52


Intreg judetul Buzau este sub codul rosu de vreme severa. De 36 de ore, viscolul biciuieste de-a dreptul, iar agentii de la rutiera s-au instalat la toate intrarile in oras.

Subprefectul judetului a cerut in urma cu cateva ore suplimentarea utilajelor de interventie. Parcurgerea drumurilor a fost o situatie extrem de periculoasa pentru acei inconstienti care au ignorat avertismentele.

Situatia s-a inrautatit cu fiecare ora in judetul Buzau. Neputincioase in fata viscolului puternic, autoritatile au luat masuri pentru ca masinile sa nu ajunga in troiene.

Cod ROSU in Buzau

"In Buzau, ninge incontinuu de 48 de ore, iar vantul atinge 100km/h la rafala. Pe sosele s-au format suluri de zapada care ating, pe alocuri, de 2 metri.

Agentii de politie au inchis toate drumurile in judet, deoarece vizibilitatea este aproape 0 iar pe sosea s-au format suluri mari de zapada.

Orasul Buzau e un oras izolat, deoarece DN85, care face legatura cu MOldova, e inchis, la fel ca si drumurile nationale spre Braila, Ploiesti si Slobozia", a declarat corespondentul PRO TV, Emil Dramboceanu.

Perdeaua deasa de zapada si vantul puternic le-au dat planurile peste cap celor care au vrut cu orice pret sa ajunga acasa. Zeci de persoane s-au vazut nevoite sa-si intrerupa calatoria pentru a nu-si pune vietile in pericol, chiar daca masurile de siguranta luate preventiv de politistii i-au nemultumit.

"Nu putem sa ajungem acasa. Stam de la ora 11 aici. Stam toata noaptea aici. Stam si inghetam 12 insi intr-o masina. Nemancati, nebauti, nespalati."

Cod ROSU in Buzau

Au fost si oameni care au dat dovada de inconstienta si au pornit prin viscol si ger. Doua femei nu au mai avut rabdare si s-au incumetat singure prin infernul alb, chiar daca asta ar fi putut insemna ultimul lor drum:

"- De ce ati luat-o pe jos?
- Fiindca domnii politai nu au dat drumul la masina de serviciu sa vina sa ne ia."

In Robeasca, o femeie de 27 de ani, insarcianta, are nevoie sa ajunga la spital. Ambulanta trimisa la interventie nu a ajuns la ea, asa ca au fost trimise doua utilaje senilate, din partea IGSU.

Din pacate, efortul a fost fara succes. Ulterior, armata a trimis in zona mai multe camioane si pest 60 de militari, pentru a o recupera pe femeia gravida.

Cod ROSU in Buzau

Echipa PRO TV a incercat si ea, alaturi de membrii unui club de off-road, sa ajunga la femeie, dar fara succes, din cauza troienelor de zapada, care depasesc 2-3 metri in inaltime.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO