Elevi intoxicați la dezinsecția din liceu. Noi cazuri de îmbolnăviri după reluarea cursurilor

Dată publicare: 21-01-2020 13:35
Dată actualizare: 21-01-2020 20:02


Problemele de la Liceul German din Arad par să nu se mai sfârșească. Alți 21 elevi au fost transportaţi luni seară la spital, cu stare de rău. Patru dintre copii au rămas internaţi.

Este aceeaşi unitate şcolară unde, cu o săptămână în urmă, alţi 40 de copii au ajuns la Camera de Gardă în urma intoxicării cu substanţele folosite la dezinsecţia sălilor de curs.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au declarat, însă, că nu se poate stabili o legătură între cele două evenimente, pentru că de această dată, măsurătorile nu au identificat substanţe periculoase.

Cu toate acestea, părinţii au venit la şcoală să ceară explicaţii.

Cei 21 de elevi de la Liceul German din Arad au ajuns la spital luni seară, acuzând dureri de cap și greață. Trei dintre ei, în vârstă de opt, 17, respectiv 18 ani, au rămas internați în cursul nopții. Cel mai mic a ajuns pentru a doua oară la spital, după ce săptămâna trecută a trecut prin același calvar.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Județean Arad: „Aceștia au vârsta cuprinsă între 8-18 ani și prezintă simptome asemănătoare cu cele de săptămâna trecută: durere de cap, durere abdominală, iritații ale pielii."

Atunci, 40 de elevi, care învățau în altă clădire, au fost transportați la unitatea spitalicească. S-au întrerupt cursurile până vineri și s-a făcut igienizarea sălilor de curs. Pentru că, la o săptămână distanță, situația s-a repetat, ba chiar focarul s-ar fi extins și la o a doua clădire a școlii, mai mulți părinți s-au adunat în față unității de învățământ și au cerut explicații.

Părinte: „Ne-am adunat din cauza celor întâmplate și dorim să vorbim cu domnul director dacă se poate sau cu cineva care poate să reprezinte această școală să ne spună care este situația."

Părinte: „Din păcate, problemele de luna trecută s-au repetat.  Nu am venit să acuzăm pe nimeni. Am venit să vedem condițiile în care își desfășoară activitatea copiii."

Părinte: „Așteptăm niște răspunsuri de la DSP, de la inspectorul școlar și de la domnul Stoica. Încă sunt cazuri cu aceleași simptome."

Liceul German din Arad este format din trei corpuri de clădire.

Echipele de specialișți de la ISU Arad au fost trimise în corpul "proaspăt infestat" pentru a face măsurătorile specifice, însă un comunicat al Direcției de Sănătate Publică susține că rezultatele au arătat că "nu există depășiri ale fondului de mediu", și deci, nu se poate stabili o legătură cu evenimentele petrecute săptămâna trecută. Atunci au ajuns la concluzia că firma care a efectuat lucrări de dezinsecție a folosit soluții neautorizate și în cantități mai mari decât cele precizate de producător.

În acel caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fals și uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO