Elev din Craiova, dispărut în mare în Mamaia. A ignorat steagul galben arborat
Marți au fost reluate căutările elevului de 16 ani de la Colegiul Militar din Craiova, dispărut luni în mare, la Mamaia. Tânărul a intrat cu doi colegi în apă, iar în dreptul unui dig a fost înghiţit de valuri.
Adolescenții, însoțiți de un profesor, au ignorat steagul galben arborat și s-au expus unui pericol imens. Doi dintre ei au fost aduși la mal de un salvamar, însă băiatul de 16 ani a fost tras în larg de curenții puternici. 50 de scafandri, zeci de salvamari și o ambarcațiune iau parte la căutări şi la această oră, dar, deocamdată, fără rezultat.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Băiatul este elev la Colegiul Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova şi participa în Constanța la "Şcoala de vară", organizată de Ministerul Apărării Naţionale.
Se afla într-un grup de 5 elevi, iar trei dintre ei au intrat în apă, dar valurile i-au tras spre larg. Doi au fost salvaţi de salvamarul de serviciu care i-a văzut, însă băiatul de 16 ani a dispărut în mare. 50 de scafandri, mai multe nave şi skijeturi îl caută încă de luni pe băiat.
Este pentru prima dată când autorităţile implicate în căutarea tânărului de 16 ani folosesc informaţii dezvoltate special pentru căutarea uneor persoane în Marea Neagră. Cercetătorii de la Institutul Naţional Grigore Antipa au stabilit acum că tânărul ar putea fi la un kilometru de locul în care a dispărut
Adrian Ilie, scafandru MApN: "După cum se vede este agitație şi din păcate nu ne ajută foarte mult sunt şi băieţii de la ISU în larg şi scanează dar niciun rezultat din păcate."
Reporter: "Curenţii sunt foarte puternici?"
Adrian Ilie: "Da da da asta este şi problema pe la suprafaţă vine spre mal dar pe la fund dinspre mal te trage înapoi şi din cauza asta este foarte greu."
Echipele de căutare cred că trupul băiatului s-a prins printre stabilopozii din largul mării.
Marian Ciulei, şef serviciu intervenţie scafandri ISU Dobrogea: "Facem tot posibilul să formăm şi poligon de căutare din zona digului spre ţărm pe toată distanta digului. În zona capului digului avem un poligon format din scafandri plus o altă echipă de scafandri dar numai că verifică zona digului spre ţărm. Căutare şi cu ambarcaţiunea targă şi ambarcaţiunea de la ARSVOM plus cele două ambarcaţiuni MApN care se află pe apă. O echipă va veni de la dig spre ţărm iar cealaltă echipă va căuta toată zona de interior a digului."
Pe de altă parte, salvamarii le atrag atenţia tuturor turiştilor aflaţi pe litoral să nu mai ignore steagurile pe care le arborează la foişoare.
Gabriel Culea, şef serviciu salvamar Constanța: "Să asculte de sfaturile salvamarilor. De două zile este marea agitată. Marți a fost cod galben, miercuri este cod roşu steagul roşu este interzis la scăldat. Să aasculte şi să nu îşi pună viaţa în pericol mulţi vor să intre în valurile mării este spectaculos dar este mai bine de privit decât de intrat la scăldat."
Potrivit meteorologilor, apa mării are doar 14 grade Celsius
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!