Elena Udrea rămâne în arest în Costa Rica. Avocatul ei din România a confirmat informaţia


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 03 Noiembrie 2018 07:55
Categorie: Stiri actuale
elena udrea, costa rica

Contestația înaintată de Elena Udrea la mijlocul lunii octombrie împotriva măsurii de arestare preventivă a fost respinsă de un tribunal din Costa Rica.

UPDATE: Informaţia a fost confirmată pentru Ştirile ProTV de avocatul care o reprezintă pe Elena Udrea în România, Veronel Rădulescu.

Un judecător al Tribunalului Penal din Pavas a respins vineri cererea de eliberare a Elenei Udrea, scrie jurnalista costa ricană Amelia Rueda pe blogul său. La momentul publicării articolului nu se luase încă o decizie în cazul Alinei Bica. 

Potrivit jurnalistei din Costa Rica, şi biroul de presă al Parchetului local a confirmat că a fost respinsă cererea Elenei Udrea, care va rămâne în arest preventiv.

Magistraţii din Costa Rica au decis ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie arestate preventiv pentru două luni, la începutul lunii octombrie. Măsura a fost anunţată de şefii Interpol. Extrădarea Elenei Udrea nu poate fi împiedicată de faptul că e mama unui copil cu cetăţenie costaricană.

Condamnată la șase ani de închisoare cu executare în România, Udrea a fost ridicată de ofițerii Interpol din San Jose în timp ce își bea cafeaua. 

Gustavo Chinchilla, șeful Interpol Costa Rica, spunea atunci că cele două românce au fost arestate preventiv pentru două luni şi că "faptul că a născut un copil aici nu este un obstacol pentru extrădare”

Anunţul că Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv a fost făcut de şeful Interpol Costa Rica, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta nu exclude extrădarea, chiar dacă avocatul Elenei Udrea o consideră imposibilă.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO