Străinii caută apartamentele de lux din Capitală. Cât costă închirierea unui penthouse

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 18:53
Categorie: Actualitate

Piaţa imobiliară din Capitală se dezvoltă pe un segment inedit. Este vorba despre apartamentele de lux care se închiriază între 1.000 şi 10.000 de euro, lunar.

Sunt mii de astfel de anunţuri şi totuşi cererea este mai mare decât oferta, spun agenţii imobiliari. Numărul străinilor care vin să lucreze la noi în ţară a crescut considerabil şi cei mai mulţi vor să stea cât mai confortabil.

''Intrăm direct din lift în apartament, asta este atuul apartamentului. Avem un penthouse, aici e partea de living, dining room plus bucătăria, apartamentul are trei dormitoare şi o terasă superbă.''

Acest apartament, din centrul Capitalei, are două etaje, o mică sală de sport, ferestre uriaşe, şi un interesant joc de înălţimi, cu dormitoare mai joase, iar zona de zi mai înaltă. Locuinţa se închiriază cu aproape 4.000 de euro pe lună.

Dacă cei mai mulţi dintre români plătesc din această sumă chiria pentru un an întreg, piaţa apartamentelor de lux este înfloritoare în Capitală. Sunt mii de astfel de anunţuri pe site-urile de închirieri, cu apartamente de la 1.000 de euro, până la 10.000 de euro pe lună, fără TVA. Cum este un penthouse din zona Herăstrău, situat la ultimul etaj şi cu vedere spectaculoasă.

Dintre apartamentele de lux, cele mai căutate sunt cele cu trei sau patru camere din nordul Bucureştiului, în zone precum Herăstrău, Floreasca, Dorobanţi. Iar cei care caută astfel de locuinţe sunt în mare parte, spun experţii imobiliari, străini care vin să lucreze la noi în ţară, obişnuiţi cu un astfel de stil de viaţă şi cu salarii pe măsură.

Daniel Crainic, reprezentantul Imobiliare.ro: "Au acces la proprietăţi din zona de lux la un preţ poate mediu în oraşele lor de reşedinţă, dacă e să ne gândim la ce e pe piaţa imobiliară din Paris, Londra sau alte capitale europene fie sunt manageri de multinaţionale care pot beneficia de astfel de locuinţe."

Diana Dragostin: "De multe ori, firmele cu care lucrează achită preţul chiriei sau ambasada pentru care vin în ţară. Vin şi cu familia după ei şi nu doar cu familia. Mulţi dintre ei caută apartamente care sunt nemobilate, pentru că vin cu mobilă lor, de la ei din ţară, firmele de relocare îi ajută să aducă până şi pianul de colecţie pe care îl aveau în living sau un candelabru special pe care îl aveau."

Iar oferta este mai mare decât cererea, spun agenţii imobiliari, mai ales că "numărul străinilor care se stabilesc la noi în ţară a crescut de la 7.000, în 2010, până la peste 50.000 anul trecut."

Cererea este din ce în ce mai mare şi din partea chiriaşilor mai puţin pretenţioşi. Preţul mediu la nivel naţional a crescut cu 15% doar în ultimul an.

Stau în frig şi întuneric şi se spală cu apă rece, în apartamente noi. Greşeala făcută în contract
Stau în frig şi întuneric şi se spală cu apă rece, în apartamente noi. Greşeala făcută în contract
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident Constanța
Prima măsură luată după accidentul cu doi morți provocat de un șofer băut
Tânăr cu arsuri grave, transportat în Capitală. Pacientul și-a dat foc
”Super Luna Sângerie a Lupului", fenomenul rar vizibil luni dimineață în România
Un recidivist, eliberat mai devreme, a fost arestat după ce i-a rupt maxilarul unui tânăr
Martorii îl contrazic pe șoferul băut care a intrat cu mașina în spital. A fost reținut
Poliţist, după ce a văzut ”fluturaşul” unui infirmier: ”Mi-am luat găleată cu mop”
accident Bacău
Microbuz plin cu persoane răsturnat într-un pârâu, în Bacău. Un bărbat a murit
Un avion Blue Air nu a mai ajuns în Capitală și a aterizat la Constanța
Tupeul unui hoț de biciclete din Capitală. Ipostaza în care a fost filmat într-un bloc
La un pas de o tragedie în Brașov. Scenele surprinse de un șofer cu o cameră de bord
Controale și amenzi la taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan
LOTERIA BONURILOR. Bonurile fiscale câștigătoare din decembrie, extrase duminică