Străinii caută apartamentele de lux din Capitală. Cât costă închirierea unui penthouse

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Piaţa imobiliară din Capitală se dezvoltă pe un segment inedit. Este vorba despre apartamentele de lux care se închiriază între 1.000 şi 10.000 de euro, lunar.

Sunt mii de astfel de anunţuri şi totuşi cererea este mai mare decât oferta, spun agenţii imobiliari. Numărul străinilor care vin să lucreze la noi în ţară a crescut considerabil şi cei mai mulţi vor să stea cât mai confortabil.

''Intrăm direct din lift în apartament, asta este atuul apartamentului. Avem un penthouse, aici e partea de living, dining room plus bucătăria, apartamentul are trei dormitoare şi o terasă superbă.''

Acest apartament, din centrul Capitalei, are două etaje, o mică sală de sport, ferestre uriaşe, şi un interesant joc de înălţimi, cu dormitoare mai joase, iar zona de zi mai înaltă. Locuinţa se închiriază cu aproape 4.000 de euro pe lună.

Dacă cei mai mulţi dintre români plătesc din această sumă chiria pentru un an întreg, piaţa apartamentelor de lux este înfloritoare în Capitală. Sunt mii de astfel de anunţuri pe site-urile de închirieri, cu apartamente de la 1.000 de euro, până la 10.000 de euro pe lună, fără TVA. Cum este un penthouse din zona Herăstrău, situat la ultimul etaj şi cu vedere spectaculoasă.

Dintre apartamentele de lux, cele mai căutate sunt cele cu trei sau patru camere din nordul Bucureştiului, în zone precum Herăstrău, Floreasca, Dorobanţi. Iar cei care caută astfel de locuinţe sunt în mare parte, spun experţii imobiliari, străini care vin să lucreze la noi în ţară, obişnuiţi cu un astfel de stil de viaţă şi cu salarii pe măsură.

Daniel Crainic, reprezentantul Imobiliare.ro: "Au acces la proprietăţi din zona de lux la un preţ poate mediu în oraşele lor de reşedinţă, dacă e să ne gândim la ce e pe piaţa imobiliară din Paris, Londra sau alte capitale europene fie sunt manageri de multinaţionale care pot beneficia de astfel de locuinţe."

Diana Dragostin: "De multe ori, firmele cu care lucrează achită preţul chiriei sau ambasada pentru care vin în ţară. Vin şi cu familia după ei şi nu doar cu familia. Mulţi dintre ei caută apartamente care sunt nemobilate, pentru că vin cu mobilă lor, de la ei din ţară, firmele de relocare îi ajută să aducă până şi pianul de colecţie pe care îl aveau în living sau un candelabru special pe care îl aveau."

Iar oferta este mai mare decât cererea, spun agenţii imobiliari, mai ales că "numărul străinilor care se stabilesc la noi în ţară a crescut de la 7.000, în 2010, până la peste 50.000 anul trecut."

Cererea este din ce în ce mai mare şi din partea chiriaşilor mai puţin pretenţioşi. Preţul mediu la nivel naţional a crescut cu 15% doar în ultimul an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO