Străinii caută apartamentele de lux din Capitală. Cât costă închirierea unui penthouse

Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2018 10:56
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 18:53
Categorie: Actualitate

Piaţa imobiliară din Capitală se dezvoltă pe un segment inedit. Este vorba despre apartamentele de lux care se închiriază între 1.000 şi 10.000 de euro, lunar.

Sunt mii de astfel de anunţuri şi totuşi cererea este mai mare decât oferta, spun agenţii imobiliari. Numărul străinilor care vin să lucreze la noi în ţară a crescut considerabil şi cei mai mulţi vor să stea cât mai confortabil.

''Intrăm direct din lift în apartament, asta este atuul apartamentului. Avem un penthouse, aici e partea de living, dining room plus bucătăria, apartamentul are trei dormitoare şi o terasă superbă.''

Acest apartament, din centrul Capitalei, are două etaje, o mică sală de sport, ferestre uriaşe, şi un interesant joc de înălţimi, cu dormitoare mai joase, iar zona de zi mai înaltă. Locuinţa se închiriază cu aproape 4.000 de euro pe lună.

Dacă cei mai mulţi dintre români plătesc din această sumă chiria pentru un an întreg, piaţa apartamentelor de lux este înfloritoare în Capitală. Sunt mii de astfel de anunţuri pe site-urile de închirieri, cu apartamente de la 1.000 de euro, până la 10.000 de euro pe lună, fără TVA. Cum este un penthouse din zona Herăstrău, situat la ultimul etaj şi cu vedere spectaculoasă.

Dintre apartamentele de lux, cele mai căutate sunt cele cu trei sau patru camere din nordul Bucureştiului, în zone precum Herăstrău, Floreasca, Dorobanţi. Iar cei care caută astfel de locuinţe sunt în mare parte, spun experţii imobiliari, străini care vin să lucreze la noi în ţară, obişnuiţi cu un astfel de stil de viaţă şi cu salarii pe măsură.

Daniel Crainic, reprezentantul Imobiliare.ro: "Au acces la proprietăţi din zona de lux la un preţ poate mediu în oraşele lor de reşedinţă, dacă e să ne gândim la ce e pe piaţa imobiliară din Paris, Londra sau alte capitale europene fie sunt manageri de multinaţionale care pot beneficia de astfel de locuinţe."

Diana Dragostin: "De multe ori, firmele cu care lucrează achită preţul chiriei sau ambasada pentru care vin în ţară. Vin şi cu familia după ei şi nu doar cu familia. Mulţi dintre ei caută apartamente care sunt nemobilate, pentru că vin cu mobilă lor, de la ei din ţară, firmele de relocare îi ajută să aducă până şi pianul de colecţie pe care îl aveau în living sau un candelabru special pe care îl aveau."

Iar oferta este mai mare decât cererea, spun agenţii imobiliari, mai ales că "numărul străinilor care se stabilesc la noi în ţară a crescut de la 7.000, în 2010, până la peste 50.000 anul trecut."

Cererea este din ce în ce mai mare şi din partea chiriaşilor mai puţin pretenţioşi. Preţul mediu la nivel naţional a crescut cu 15% doar în ultimul an.

Stau în frig şi întuneric şi se spală cu apă rece, în apartamente noi. Greşeala făcută în contract
Stau în frig şi întuneric şi se spală cu apă rece, în apartamente noi. Greşeala făcută în contract
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
greva la metrou
Greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul săptămâna care vine
Numere LOTO 18 noiembrie 2018. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49
Examenul de rezidențiat la medicină. doar 4.500 de locuri, deși deficitul este de 12.000
Oamenii, debusolați după un mesaj primit de la RO-Alert. Au făcut exact pe dos
Primăria Capitalei se pregătește să dea încă o sumă uriașă pentru Catedrala Mântuirii
Accident șocant în Formula 3. O tânără pilot și-a fracturat coloana. FOTO
accident Dn15
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri
Cum arată și cât valorează tabloul de Picasso găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
„Ploaie de foc” la un festival. Mai mulți răniți în urma bizarului fenomen. VIDEO
Ce spun oamenii din Carcaliu, satul unde a fost găsit un Picasso. "Bă, da frumoşi tablourile alea"
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
Cartea "România, te iubesc!", lansată duminică la Târgul Gaudeamus