Drogurile rătăcite în Marea Neagră au ajuns și la bulgari. Campanie de amploare de Paște și 1 Mai


Ultimul update: Miercuri 10 Aprilie 2019 19:17
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2019 18:06
Categorie: Stiri actuale

După litoralul românesc şi cel bulgăresc este invadat de droguri. Alarmaţi de autorităţile noastre, care le-au povestit cum aduce marea cocaină la mal, poliţiştii bulgari au găsit la rândul lor 150 de kilograme de droguri.

În ancheta deschisă la noi, până acum au fost arestaţi doi cetăţeni sârbi. În paralel, Agenţia Naţională Antidrog a anunţat iniţierea unei campanii de amploare la malul mării, în vacanţa de Paşte şi 1 Mai. Poliţiştii locali vor fi învăţaţi cum să depisteze consumul şi eventual intoxicaţia cu substanţe interzise, la fel şi barmanii şi administratorii de cluburi.

Poliţiştii de la sud de Dunăre au găsit plutind în mare 150 de pachete. Adică 150 de kilograme de cocaină de puritate 90%.

Descoperirea a fost făcută în apropierea localităţii Sabla, nu departe de frontiera cu România, a informat Ministrul de Interne bulgar, care a mai spus că drogurile erau înfăşurate în ambalaj rezistent la apă şi puse în veste de salvare.

Oficialii au atras încă o dată atenţia, de data asta prin vocea reprezentanţilor Agenţiei Naţionale Antidrog, ca o astfel de concentraţie este mortală pentru organism, instantaneu. Oricât de mică ar fi cantitatea.

Acesta este tabloul în care oficialii au anunţat şi demararea campaniei antidrog de la malul mării, în condiţiile în care în mai puţin de 3 săptămâni, staţiunile vor fi asaltate de tinerii care vor să se distreze în vacanţa de Paşte şi de 1 Mai.

Iar anul acesta abordarea este diferită: pe lângă pliante în care se explică efectele dezastruoase ale consumului de droguri, aproximativ 200 de poliţişti locali, dar şi administratorii de cluburi şi barmanii vor fi învățați să recunoască semnele consumului de stupefiante şi, mai ales, ale unei intoxicaţii care poate fi letală.

Până să ajungă la mare, poliţiştii discută cu tinerii pe internet. Chiar dacă pleacă de la probleme serioase, uneori discuţiile pot fi amuzante. De exemplu, un tânăr i-a întrebat pe poliţişti cât poate să ia pentru un pachet de droguri găsit pe plajă. Răspunsul oficialilor a fost prompt: ani buni de închisoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Replica amuzantă a MAI pentru un român interesat de drogurile găsite pe litoral
Nou episod în cazul cocainei de pe litoral. De ce va fi supusă Poliţia de Frontieră unui control intern
VIDEO PROTVPLUS.RO