Două restaurante cunoscute din Capitală, închise de ANPC. Reacția unuia dintre ele

10-10-2019 20:07

Și acum o veste menită să le taie pofta de mâncare iubitorilor de mici.

Două restaurante vestite în Bucureșți, ''La Gil'' și '' La Cocoșatu'', au fost închise temporar. Inspectorii ANPC le-au considerat nesigure pentru consumatori și le-au suspendat activitatea până la 6 luni. Nu sunt însă singurele localuri cu probleme.

În restaurantul ”La Gil”, inspectorii au găsit tăvile cu mici descoperite într-un frigider vechi, al cărui ventilator era îmbibat de mizerie.

Potrivit acestora, murdar era și spațiul de depozitare și preparare a alimentelor. În aceste condiții, autoritățile i-au amendat pe patroni și au recomandat suspendarea activității până la 6 luni.

Reporter: „Simțiți o diferență în zonă?”

Bărbat: „Da. Nu mai miroase a mici.”

Aceleași măsuri au fost luate și în cazul restaurantului ”La Cocoșatu”, vestit în trecut pentru cei mai gustoși din Capitală.

”Respectăm decizia ANPC și ne conformăm hotărârii sale. Așa cum au declarat reprezentanții ANPC în cadrul comunicatului difuzat către presă, am început remedierea problemelor ivite și sperăm ca în cel mai scurt timp să redeschidem restaurantul”, au declarat reprezentanții restaurantului ”La Cocoșatu” într-un comunicat de presă.

Aici, inspectorii au găsit oalele cu ciorbă pe jos, iar carnea congelată era greu de privit. Mai mult, reprezentanții localului n-au putut prezența documente care să arate unde au fost făcuți micii, din ce carne și mai ales, când.

Studiile arată că anual, în România, se mănâncă aproximativ 440 de milioane de mici. Unii au mers și mai departe și au spus că dacă îi pui cap la cap ajungi până la lună și îți mai rămân să mai faci de două ori înconjurul planetei.

Tot joi, un alt restaurant românesc de lângă magazinul Unirea a fost închis, după ce comisarii au descoperit că în bucătărie gândacii se simțeau în largul lor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO