Două localități, plasate în carantină. Zeci de persoane au fost infectate de purtători sănătoși ai virusului

Ultima actualizare: 25-05-2020 10:57

A trecut mai bine de o săptămână de când s-a ridicat starea de urgență în România, dar focarele de coronavirus apărute recent determină autoritățile să aplice din nou unele interdicții, însă doar local.

 

Două sate din județul Galați, cu aproape 10.000 de locuitori, au intrat în carantină, după ce în ultimele zile au fost depistate 14 persoane infectate cu noul virus.

În total sunt 42 de îmbolnăviri. Recent, aici, ar fi revenit mai mulți săteni din străinătate.

Și la Iași au fost înregistrate în ultimele zile 38 de cazuri noi de Covid-19, la cadre medicale și pacienți de la două spitale.

La nivel național, duminică au fost raportate 213 cazuri noi, după ce opt zile la rând numărul îmbolnăvirilor a fost sub 200.

Unde vă deplasați? La Tecuci. Pe ce motiv? Mama mea este bolnavă. Deci doar pentru motive de urgență vă puteți deplasa. Acesta nu este un motiv de urgență, vă rog frumos să vă întoarceți”.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce a crescut alarmant numărul celor infectați cu noul coronavirus în localitățile Toflea și Brăhășești din județul Galați.

Oamenii își pot părăsi localitatea doar cu motiv bine întemeiat. Măsura este valabilă și pentru cei care vor să intre.

Iar polițiștii și jandarmii vor monitoriza permanent respectarea măsurilor impuse.

Gabriel Avrămescu, prefect Galați: ”A fost instituită măsura carantinei pe două sate aparținând comunei Brăhășești pentru a preveni răspândirea virusului și a nu avea un număr semnificativ de îmbolnăviri în județul Galați. Au fost 2 persoane care au încălcat regimul izolării la domiciliu și au fost ridicate de către jandarmi și conduse într-un centru de carantină instituționalizată”.

Toate persoanele infectate sunt acum tratate în spital. Din fericire, nimeni nu este în stare gravă.

Liliana Iordăchescu, DSP Galați: ”Explicația ar fi prin faptul că multe familii s-au întors din străinătate, dumnealor au stat în carantină, se pare că erau purtători sănătoși asimptomatici. Organizează întâlniri cu multe persoane, se îmbrățișează și așa virusul a ajuns să fie transmis”.

 

Zeci de cadre medicale infectate la Iași și București

 

Măsura de carantinare a fost instituită pe o perioadă de 14 zile, iar cei care locuiesc în cele două sate vor avea prioritate la testarea pentru coronavirus.

Și la Iași au fost înregistrate în ultimele zile câteva zeci de cazuri noi de Covid-19, la cadre medicale și pacienți de la Spitalele de Neurologie și Sfânta Maria.

Șapte cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost depistate, recent, și în rândul cadrelor medicale de la Institutul ”Marius Nasta” din București.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO