Focar de coronavirus la un renumit spital din București. Cum a reușit o asistentă să-și infecteze colegii

Ultima actualizare: 24-05-2020 19:33
Focar de coronavirus la un renumit spital din București. Cum a reușit o asistentă să-și infecteze colegii
Inquam/ Virgil Simonescu

Şapte cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost depistate, în ultima săptămână, în rândul cadrelor medicale, asistente şi infirmiere, de la Institutul ”Marius Nasta”.

 

O asistentă este cea care a infectat cadrele medicale din spital și asta pentru că nu purta echipament de protecție.

”După ce am avut primul caz confirmat, am declanşat ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost testaţi toţi colegii contacţi cu primul caz. În ultima săptămână au fost depistate, în total, şapte cazuri de infecţie la asistente şi infirmiere. Respectarea procedurilor trebuie să se facă întocmai pentru că e o măsură extrem de importantă, dar care, neaplicată corect, induce risc de infecţie atât pentru persoana care nu o respectă, cât şi pentru cei din jur”, a declarat managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Ea a precizat, referitor la primul caz, că persoana în cauză nu a respectat procedura, deşi personalul medical i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul.

 

Asistenta nu folosea cum trebuie echipamentul de protecție

 

”De menţionat la primul caz este că nerespectarea procedurii a fost semnalată de personalul medical, care i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul. Avem proceduri clare, avem echipamente, important este să respectăm corect procedurile şi să conştientizăm că doar aşa noi, personalul medical, ne respectăm sănătatea noastră şi a celor din jur”, a mai spus managerul institutului.

Potrivit sursei citate, la Institutul ”Marius Nasta”, testarea personalului se face periodic.

”Cea mai mare parte din personal respectă tocmai procedurile. Important acum este ca persoanele infectate să-şi recapete cât mai repede sănătatea”, a adăugat aceasta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO