Dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, plimbat de aproape 5 ani prin instanțe. Ce spune Gabriel Oprea

Ultima actualizare: 09-07-2020 18:21

Procesul legat de moartea subofițerului Bogdan Gigină în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă ar putea începe în sfârșit.

După aproape 5 ani de la teribilul accident de circulație soldat cu moartea subofițerului, Curtea de Apel este așteptată să dea joi undă verde pentru judecată.

Joi a avut loc confruntarea finală dintre acuzare și apărare în procedura de cameră preliminară, la Curtea de Apel București. 

Asta după ce Tribunalul București a concluzionat că rechizitoriul respectă rigorile, de asemenea urmărirea penală s-a făcut în limitele legale și a dispus începerea judecății propriu-zise.

O decizie pe care însă nu doar Gabriel Oprea a contestat-o, ci și firma și administratorul acesteia.

Vorbim despre cei care au făcut lucrările în locul în care, acum în urmă cu aproape 5 ani, Bogdan Gigină, în timp ce se afla în escorta fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a căzut cu motocicleta în acea groapă și și-a pierdut viața.

 

Oprea nu a fost prezent în sala de judecată

 

Sunt cel puțin trei inculpați în acest process, însă trebuie să știți că joi Gabriel Oprea nu a fost prezent în sala de judecată, în schimb avocatul său a cerut instanței de cameră preliminară să dispună anularea acelei hotărâri a tribunalului București și trimiterea dosarului înapoi la parchet.

În punctul său de vedere, Gabriel Oprea nu are nicio legătură cu această tragedie, inclusiv o decizie a Instanței Supreme.

Familia lui Bogdan Gigină spune însă că acestea sunt tertipuri pentru ca Oprea să scape de responsabilitate.

Dosarul Gigină stă de aproape 5 ani de zile în diferite stadii, pe la parchet, dar mai ales la instanțe.

În replică, Gabriel Oprea  a transmis un comunicat de presă în care face următoarele precizări:

În legătură cu dosarul privind accidentul rutier din octombrie 2015, facem următoarele precizări:

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă (Încheierea nr. 348 din 8 iunie 2018) că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

Potrivit rechizitoriului DNA, vicepremierul pentru securitate națională și ministrul de interne la acel moment, se întorcea, în seară zilei de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.30, de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa.

Tot în rechizitoriu, care este public, se arată foarte clar că viteză de deplasare a automobilului în care se află ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteză maximă admisă legal. Din rechizitoriu reiese, de asemenea, că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapă respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale.

În urmă tragicului accident, polițistul motociclist a fost avansat post-mortem de către ministrul de interne, care a dispus că soția polițistului să fie angajată în Ministerul Afacerilor Interne și toate drepturile să fie acordate familiei.

Orice alte informații pot fi solicitate poliției rutiere, care a organizat deplasarea respectivă printr-un plan de măsuri.

În urmă deschiderii dosarului accidentului de către DNA, domnul Gabriel Oprea a demisionat din funcția de senator, deși Senatul votase împotriva începerii urmăririi penale în cazul sau și s-a pus la dispoziția justiției.”

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO