Dosarul Cancescu: Proteste la firma deputatului PC, Ion Dinita. Surse: Valoarea lucrarilor a fost supraevaluata de 10 ori


Ultimul update: Duminica 12 Octombrie 2014 06:54
Data publicarii: Joi 09 Octombrie 2014 13:05
Categorie: Stiri actuale

Proteste in aceasta dimineata, la Brasov, la firma detinuta de deputatul Ion Dinita, inculpat in scandalul in care este implicat seful Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu.

Peste 30 de angajati s-au adunat la sediul societatii si au cerut sa li se dea salariile neprimite de cateva luni. Potrivit anchetatorilor, Aristotel Cancescu ar fi platit acestei firme lucrari publice, iar facturile ar fi fost supra-evaluate de mai multe ori. O parte din bani se reintorceau la el, ca mita.

Societatea a obtinut zeci de contracte cu Consiliul Judetean sau primarii din judet - pentru reparatii de drumuri, canalizari, deszapeziri si organizarea santierului pentru viitorul aeroport din Brasov. Insa, in ciuda veniturilor mari ale patronilor, salariile muncitorilor nu sunt platite la timp iar acum au intarziat cateva luni.

Dupa cateva ore, unii oameni, de teama ca isi vor pierde slujbele, au renuntat la protest. Unul dintre actionarii firmei, deputatul PC Ion Dinita, este si un apropiat al presedintelui Consiliului judetean Brasov, Aristotel Cancescu.

Conform declaratiei de avere, Dinita are 40 de terenuri in Romania si Marea Britanie, 15 case, bijuterii in valoare de aproape o suta de mii de euro plus alte economii bancare.

Surse din ancheta spun ca, intr-unul dintre contractele primite de firma Gotic, valoarea lucrarilor a fost supraevaluata de 10 ori. Conform procurorilor- sumele exorbitante platite peste valoarea reala a lucrarilor se intorceau la Aristotel Cancescu - sub forma unor contracte de publicitate pentru televiziunea sa.

VIDEO PROTVPLUS.RO