Doi pui de urs, eliberați de jandarmi dintr-un tomberon, în Poiana Brașov |VIDEO

Dată publicare: 19-07-2021 08:25
Dată actualizare: 19-07-2021 09:25


Doi pui de urs au rămas captivi într-un tomberon, în Poiana Brașov, încercând să găsească ceva de mâncare. Ursuleții au fost eliberați de jandarmi.

 

Cei doi pui de urs au scăpat nevătămați și s-au întors în pădure, a comunicat Jandarmeria Brașov pe contul oficial de Facebook al instituției.

Incidentul s-a produs duminică, în zona Coliba Haiducilor, din Poiana Braşov, în locul în care sunt depozitate resturile menajere. Chemați în urma unui apel la 112, jandarmii au răsturnat tomberonul, iar animalele s-au întors în pădure.

Nu se știe cum au ajuns acolo, dar ... nu reușeau să mai iasă. Au fost cu siguranță atrași de mirosul resturilor de mâncare de la restaurantul situat în apropierea pădurii.

Angajații localului au auzit mormăiturile și au dat alarma.  Intervenția jandarmilor nu a fost lipsită de emoții, pentru că era posibil că ursoaica să fie în apropiere și ... gata de atac.

„Echipajul nostru, care a intervenit în acest caz, i-a eliberat, iar puii au fugit în pădure. Povestea poate părea simplă şi ne bucurăm că a fost aşa, pentru că ursoaica nu a fost observată în zonă. Prezenţa ei ar fi reprezentat un real pericol!”, au transmis reprezentanți Jandarmeriei Braşov.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO