Doi primari din Alba s-au asociat pentru a asfalta un drum cu fonduri europene

Ultima actualizare: 29-10-2020 20:59

Unde-s mulți puterea crește! Asta și-au spus doi primari din Alba care s-au asociat pentru a asfalta un drum cu fonduri europene. Șoseaua modernizată șerpuiește prin pădure și oferă o panoramă spectaculoasă iubitorilor de natură.

În plus ajută foarte mult comunitatea. Mulți tineri vor să revină în zonă și caută să cumpere case. Asfaltarea, a durat un an și este aproape finalizată.

Drumul care trece prin această zonă împădurită era doar pietruit acum un an. Uneşte cele două comunităţi din Ciugud şi Sântimbru şi coboară până în satul Dumitra, unde mai locuiesc 100 de oameni. Iarna, erau izolaţi din cauza accesului dificil.

Edilii au accesat fonduri europene şi astfel nu au fost nevoiţi să mai aştepte ajutor de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau de la Consiliul Judeţean.

Ioan Iancu Popa – primar Sântimbru: “Asocierea noastră a dus şi la câştigarea proiectului. Se circulă mult pe acest drum şi mă bucur că e util”.

Dan Lungu, purtator de cuvânt Primăria Ciugud: “Am reuşit să asfaltăm acest drum care leagă o comunitate care până acum era izolată. E un drum care deschide deja zona pentru turism pentru cei care iubesc natura”.

Mai mult decât atât toate investiţiile pe care cei doi primari le-au realizat cu bani europeni de când sunt în funcţie atrag tot mai multe persoane care doresc să îşi cumpere o casă în zonă.

Bărbat: “Datorită reabilitării asfalatrii lui mulţi s-au întors şi încercam să-l populăm, să facem ceva pentru localitate”.

Bărbat: ”În 11 minute eşti în Alba Iulia şi maşinile nu se mai distrug nu mai ai probleme cu atâtea reparaţii”.

Beneficii au şi localnicii care au afaceri în agricultură, pentru că îşi vând mai uşor recolta de când s-a asfaltat drumul.

Vasile Vingarzan – localnic: “Lucrez un pic în zonă aici şi mă descurcam foarte greu. Când vorbeam pentru tranzacţii cu cereale sau ce aveam în gospodărie şi spuneam în zona unde sunt şi era problemă drumul".

Iar şoferii sunt încântaţi pentru că acum pot ajunge în oraş cu uşurinţă.

Șofer: "Foarte fain şi uite cum circulă maşinile una-una din toate părţile. acuma chiar e bijuterie, bijuterie."

Costurile se ridică la 3,6 milioane de euro, bani europeni în care intră şi asfaltarea a 12 km de străzi din cele două localităţi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO