Doi polițiști au fost împușcați de un scandalagiu pe care încercau să-l ducă la secție

Ultima actualizare: 05-11-2020 18:47
politia
Pro TV

Doi polițiști au fost împușcați de un individ recalcitrant pe care îl ridicau de acasă, pentru a-l duce la secție. Polițiștii au suferit răni la nivelul picioarelor și au ajuns la spital.

Scandalul a început de joi dimineață, la postul de Poliție din Barcani, județul Covasna.

„La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 9.00, în faţa sediului Postului de Poliţie Barcani, doi bărbaţi, în vârstă de 20, respectiv 52 de ani, ar fi agresat fizic un poliţist. Cei doi bărbaţi fuseseră citaţi la sediul Postului de Poliţie Barcani, în vederea soluţionării unei petiţii. Aceştia au devenit reclacitranţi şi l-ar fi tras de uniformă pe şeful de post, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul pe poliţist” au precizat reprezentanții IPJ Jcovasna într-un comunicat, preluat de Agerpres.

În sprijinul colegului au intervenit doi agenți, dar agresorii au fugit. Polițiștii s-au dus apoi acasă la scandalagii, ca să-i ia la secție.

„Doi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie au intervenit în sprijinul colegului agresat, folosind spray iritant-lacrimogen, asupra celor doi bărbaţi care au fugit de la faţa locului. Ulterior, în jurul orei 16,00, în timp ce poliţiştii puneau în executare un mandat de aducere, emis pe numele unuia dintre cei doi bărbaţi, aflându-se la domiciliul acestuia, bărbatul ar fi luat un pistol şi ar fi tras cu acesta, rănind doi agenţi de poliţie la nivelul membrelor inferioare. Cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi de poliţişti, fiind conduşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale", a precizat IPJ Covasna.

Poliţiştii răniţi au fost transportaţi la o unitate medicală, în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului. Și Inspectoratul general al Poliției a dispus o anchetă internă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO