Doi frați din Iași s-au căsătorit și au făcut 5 copii. Acum sunt anchetați pentru incest
Doi fraţi după mamă, din judeţul Iaşi, sunt judecaţi pentru incest după ce, în urmă cu zece ani, au primit o condamnare cu suspendare pentru aceeaşi infracţiune.
Femeia, acum de 32 de ani şi bărbatul, de 38 de ani, au scăpat atunci de condamnare cu executare, susţinând că nu au ştiut că au aceeaşi mamă când au conceput primul copil. Între timp însă, din relaţia lor au mai apărut încă 4 copii, iar autorităţile au început o nouă anchetă.
Relaţia incestuoasă dintre cei doi fraţi după mamă, din comuna Mogoșești, a fost anchetată prima dată în 2007. Atunci, ei aveau împreună o fetiţă, după naşterea căreia s-au şi căsătorit civil, în prezenţa unui singur martor: chiar femeia care le-a dat viaţă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Când s-a aflat de povestea, căsătoria a fost oficial desfăcută, iar cei doi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi amendaţi cu câte 500 de lei pentru fals în declaraţii.
Vecină: Sunt impertinenţi, deci tu, soră cu frate, faci 5 copii de când legea a intervenit la primul copil. Atunci i-a condamnat 2 ani cu suspendare, dar să nu mai faci 2, 3, 4, al 5 lea.
Reporter: Sunt conştienţi că sunt fraţi?
Vecină: Sigur că sunt, au fost judecaţi. El a fost lăsat la bunică-sa şi ea era pe un deal se întâlneau.
După aproape 10 ani de la prima anchetă, cazul a fost redeschis în 2016, când două sesizări anonime au ajuns la IPJ Iaşi şi la Parchetul de lângă Judecătoria Iaşi. În urmă cu două zile, cei doi au fost trimişi iar în judecată pentru aceeaşi acuzatie, de incest.
Mariana Anton, secretar primărie Mogoşeşti: Copiii sunt bine îngrijiți, merg la şcoală. O fetiţă este premiantă, are premiul doi la şcoală, la Mogoşeşti. Sunt înscrişi la medicul de familie, merg la şcoală, la grădiniţă. Ca şi părinţi, nu avem ce le reproşa.
Reporter: Au fost casătoriți aici la primărie?
Mariana Anton: Da.
Reporter: Se ştia de gradul de rudenie?
Mariana Anton: Nu.
Reporter: Înţeleg că mama a fost martor?
Mariana Anton: Dacă mama atât a dus-o capul şi nu a declarat că copiii sunt fraţi, asta e.
Copiii celor doi au vârste cuprinse între 1 şi 13 ani, iar de creşterea lor se ocupă mai ales mama, în timp ce tatăl lor este plecat la muncă.
Vecină: „Îs fraţi, au făcut un copil şi nu trebuia să mai facă. Cresc copiii, îi dă la şcoală, îs îmbrăcaţi."
Vecină: Sunt îngrijiți, merg la şcoală, îs colegi de şcoală cu copilul meu, învaţa destul de bine.
Reporter: Cu ea vorbiţi?
Vecină: Da, este o fată ok. El nu prea stă acasă. Munceşte, că trebuie să întreţină familia. Sunt 5 copii, cu doi adulţi, sunt 7 şi e normal să mucnească.
Soarta celor cinci copii va fi decisă de Protecţia Copilului, după ce instanţa va da o decizie definitivă.