DOCUMENT. Lovitură pentru Dan Voiculescu. Cererile depuse de afacerist și de fiicele sale, declarate inadmisibile de CEDO
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat, joi, inadmisibile cererile depuse de Dan Voiculescu cu privire la condamnarea sa pentru spălare de bani şi la confiscarea bunurilor sale, informează AFP, citată de Agerpres.
Instanţa judiciară a Consiliului Europei ''declară, în unanimitate, cererile inadmisibile'', a indicat CEDO într-un comunicat, precizând că ''aceste decizii sunt definitive''.
Cererile către CEDO au fost formulate într-un prim caz, de către Dan Voiculescu însuşi, iar în al doilea caz de fiicele sale Camelia Rodica Voiculescu şi Corina Mirela Voiculescu, şi de două companii româneşti, Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii S.A. şi Grupul Industrial Voiculescu şi Compania S.A., potrivit unui comunicat al CEDO.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat în apel la zece ani de închisoare pentru spălare de bani. Trei ani mai târziu, el a fost eliberat condiționat din închisoare.
Acesta susţinea, în special, că statul l-a urmărit în justiţie ''în scopuri politice'' şi că judecătorii nu au fost imparţiali.
''Referitor la independenţa tribunalelor de proces, Curtea a luat notă că procedurile nu au fost arbitrare, că domnului Voiculescu i s-au oferit ocazii rezonabile de a-şi prezenta argumentele în proceduri antagonice şi că deciziile adoptate au fost motivate temeinic pe baza faptelor şi a legii aplicabile'', a explicat CEDO.
Referitor la confiscarea bunurilor, Curtea consideră că nu s-a constatat nicio eroare de imparţialitate din partea judecătorilor.
Vezi aici motivarea deciziei CEDO: