Direcția Națională Anticorupție a clasat dosarul Apa Nova, din lipsă de probe

DNA
Pro TV

Mai multe persoane cercetate în dosarul Apa Nova de către procurorii anticorupție au fost scoase complet de sub urmărirea penală, din lipsă de probe.

Potrivit Profit.ro, este vorba despre fostul director general al Apa Nova București, Bruno Roche, fosta directoare adjunctă a companiei, Giovana Soare, fostul trezorier PNL și șef al Cancelariei Guvernului (în cabinetul Tăriceanu) Vlad Moisescu, oamenii de afaceri Octavian Semenescu și Teodor Sterian (finul lui Semenescu), precum și Costin Berevoianu, fost consilier al ex-primarului Capitalei Sorin Oprescu.

De asemenea, compania Apa Nova București SA a fost scoasă parțial de sub urmărirea penală, pentru suspiciunile de luare de mită, cumpărare de influență, favorizarea infractorului și violarea vieții private, ca și fosta directoare generală a Apa Nova, Lavinia Săniuță – pentru cumpărare de influență, favorizarea infractorului și violarea vieții private, precum și alt fost CEO francez al Apa Nova, Laurent Lalague – pentru cumpărare de influență, luare de mită și violarea vieții private.

Conform sursei citate, în prezent, procurorii DNA mai cercetează în dosar doar acuzații de evaziune fiscală față de Apa Nova și de foștii directori generali Lavinia Săniuță, soția fostului ministru PSD de Interne Marian Săniuță, și Laurent Lalague, precum și suspiciuni privind complicitatea unui om de afaceri. De asemenea, DNA investighează in rem o suspiciune de abuz în serviciu.

Procurorii DNA, în 2015: Schema prin care Apa Nova ar fi obținut contracte cu primăria Capitalei

 

Citește și
Lavinia Saniuta, directorul Apa Nova Bucuresti, iese din sediul DNA Ploiesti
DNA: Lavinia Saniuta a dispus interceptarea ilegala a angajatilor Apa Nova si a autorizat plati ilegale

În 2015, Costin Berevoianu, consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, Vlad Moisescu - membru PNL, omul de afaceri Ovidiu Semenescu și doi cetățeni francezi, administratori ai companiei APANOVA, au fost puși sub acuzare într-un dosar scandalos de corupție.

Procurorii DNA au susținut că, în perioada 2007 - 2015 , compania de apă și canalizare a obținut contracte cu primăria Bucureștiului plătind aprobarea cu bani. Aceștia erau achitați sub formă de contracte fictive cu firmele celor care intermediau totul.

De câte ori creștea tariful pentru apă și canalizare, de tot atâtea ori oamenii de afaceri care controlau din umbră un adevărat sistem de corupție și-ar fi primit partea. Este acuzația gravă pe care procurorii anticorupție au făcut-o în dosarul numit Apa Nova.

Compania care distribuie apă în Capitală a negat încă de atunci acuzațiile: “Apa Nova București consideră că a respectat reglementările în domeniul specific de activitate referitoare la calitatea și continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare.”

 

Citește și...
Compania Apa Nova a fost pusa sub acuzare de procurorii anticoruptie. Mai multi directori sunt urmariti penal
Compania Apa Nova a fost pusa sub acuzare de procurorii anticoruptie. Mai multi directori sunt urmariti penal

Compania de utilitati de care depinde alimentarea cu apa a Capitalei ar fi fost pusa sub acuzare de DNA, afirma surse judiciare.

DNA: Lavinia Saniuta a dispus interceptarea ilegala a angajatilor Apa Nova si a autorizat plati ilegale
DNA: Lavinia Saniuta a dispus interceptarea ilegala a angajatilor Apa Nova si a autorizat plati ilegale

Ancheta in dosarul Apa Nova continua cu noi acuzatii la adresa conducerii companiei. DNA Ploiesti a instituit miercuri masura controlului judiciar in cazul directorului general Lavinia Saniuta.

"A venit DNA-ul peste noi. E nasol". Procurorii acuza Apa Nova ca avea un serviciu de securitate cu filaje si interceptari

Angajatii Apa Nova Bucuresti ''au intrat in trepidatii'' si voiau sa isi puna actele la punct, dupa ce procurorii DNA au ridicat documente din cadrul acestei institutii, se arata intr-o discutie relatata in referatul cu propunerea de arestare preventiva.

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu si fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, plasati sub control judiciar
Fostul consilier al lui Sorin Oprescu si fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, plasati sub control judiciar

Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, si oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu vor fi plasati sub control judiciar in dosarul Apa Nova.

Perchezitii DNA la Apa Nova Bucuresti. Directorul companiei:
Perchezitii DNA la Apa Nova Bucuresti. Directorul companiei: "Au cerut contracte comerciale din perioada 2008-2015"

Procurorii DNA Ploiesti ridica, joi, mai multe documente de la o serie de institutii din Bucuresti, actiunea fiind legata de un dosar de coruptie in care sunt implicate persoane de la Apa Nova Bucuresti.

VIDEO VOYO
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 21, Episodul 7

42:00

Alt Text!
Clopoțelul Magic
Dinozaurul mov

02:15

Alt Text!
Doctor de bine
Episodul 19

18:20

Alt Text!
Sunt celebru, scoate-mă de aici
Ediția 8

01:33:08

Alt Text!
Vocea Romaniei
Ediția 3

01:57:23

Alt Text!
Do major, maestre!
Episodul 2

18:48

Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
Secretul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

14:24

Alt Text!
I like IT
Ediția 19 - 2022

23:05

Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 27 Septembrie 2022

45:10

Alt Text!
Las Fierbinți
Femeia care vrea să îl cucerească pe Celentano e expertă la zugrăvit

02:06