Directoarea suspectata ca pretindea 1000 de euro pentru fiecare adoptie, sub urmarire penala: "Nimic nu ma invinuieste!"
Dupa 5 ore de audieri in miez de noapte la DNA, directoarea de la Protectia Copilului Teleorman, suspectata ca cerea cate 1.000 de euro de la cei care voiau sa adopte un copil, a fost pusa sub urmarire penala.
Procurorii o acuza de abuz in serviciu si instigare la fals intelectual. Surse sustin ca directoarea si trei colegi au facut angajari fictive de medici, psihologi si referenti, care apareau pe statele de plata, dar nu si la serviciu.
Adusi cu mascatii de la Alexandria la Bucuresti, directoarea Floarea Alesu si alti trei colegi au raspuns intrebarilor procurorilor pana la 5 dimineata. Investigatiile au urmarit atat suspiciunea de luare mita, pentru grabirea unor adoptii, cat si plata unor functionari fictivi.
"Dupa mine, nimic care sa ma invinuiasca! Sunt niste sesizari facute de foarte mult timp, am avut si la ANI. M-au verificat si au constatat ca totul este in regula", sustine Floarea Alesu, directoarea DGASPC Teleorman.
Ancheta este, totusi, abia la inceput. Procurorii analizeaza deja harduri si acte care reflecta cine si cum se ocupa de ingrijirea copiilor si a persoanelor cu handicap din judet.
Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman este cel mai mare angajator din judet, cu 645 de oameni pe statele de plata. Mai multe dosare de angajare sunt vizate acum de ancheta DNA. Directoarea Floarea Alesu e banuita ca ar fi angajat fictiv un medic, un psiholog si mai multi referenti.
Desi a fost lasata sa plece acasa dupa audieri, directoarea n-a mers vineri la serviciu. Institutia era, insa, plina cu oameni sarmani, care spuneau ca functionarii nu fac fata. "Sunt foarte multe persoane, a fost foarte aglomerat. Are Alzheimer, Parkinson, nu e in regula, dar asta e!", s-a plans o persoana. Dar si ca, in fata unor cazuri dramatice, nici nu isi fac treaba. "Mi-a zis: Pai, ce, nu si-a revenit pana acum? Pai la 80 si ceva de ani isi mai revine omul asta?", a acuzat altcineva.
Pentru moment, oamenii legii nu au gasit suficiente dovezi ca directoarea ar fi cerut mita in euro, pentru a impinge in fata anumite dosare de adoptii finalizate sub mandatul sau. Cazul ramane pe masa celor de la Directia Anticoruptie.