EVALUARE NATIONALA 2014. O noua runda de audieri in Gorj, unde exista suspiciuni de frauda la Evaluare. Ce au declarat elevii

Ultima actualizare: 11-07-2014 07:05

Marti incepe o noua "runda" in maratonul audierilor din Gorj, unde au aparut suspiciuni de frauda la testul de evaluare nationala.

Dupa ce luni mai multi absolventi de clasa a opta au fost invitati la discutii cu procurorii, marti e randul profesorilor care au fost in salile de examen sa raspunda la intrebari.

Anchetatorii cred ca multi dintre elevi ar fi primit raspunsurile corecte in timpul desfasurarii probelor. Dosarul se bazeaza si pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din sali.

Ofiterii DGA au invitat la audieri zeci de absolventi. Atat copiii, cat si parintii lor sustin ca examenul a fost cat se poate de corect.

"Coruptie e cand e la nivel inalt, asta nu e nici o coruptie. Nu vad coruptia, ar avea lucruri mai importante de facut, nu sa ne poarte pe noi pe drumuri, stau copii pe aici nemancati, si noi", a spus Nicolae Oprea tatal unui elev.

Elevii au fost intrebati daca nu cumva profesorii i-au ajutat cu raspunsurile.

"Reporter: Examenul cum a fost?
Elev: Usor!
Reporter: S-a copiat ceva?
Elev: Nu pot sa spun. (n.r. pleaca razand)"

Unul dintre elevi a aparut la audieri direct de la un concurs de kick-boxing, impreuna cu antrenorul sau. E multumit ca a ajuns campion national si spune ca si la examen a "jucat" la fel de cinstit.

Reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie nu au comunicat deocamdata daca au pus sub acuzare vreun profesor. In schimb, analizeaza imaginile din timpul examenului.

"Au fost ridiciate 471 de DVD-uri tocmai in ideea de a afla cat mai repede daca sunt probleme in organizarea examenului de Evauare Nationala. Nu am avut nici un fel de reclamatii", a spus Ion Isfan inspector scolar general.

In total, 36 de parinti au primit citatii. Miercuri vor fi audiati si profesorii care au fost in salile de examen.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO