Anchete oficiale ale ANAF si DIICOT, dupa dezvaluirile "Panama Papers". Reactia premierului Dacian Ciolos
Autoritatile romane au inceput sa ancheteze implicatiile dezvaluirilor "Panama Papers" asupra tarii noastre.
Fiscul a anuntat ca se implica in acest caz. Potrivit unui comunicat oficial, "ANAF verifica implicatiile fiscale ale informatiilor “Panama Papers”
ANAF a initiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicatiilor fiscale ale informatiilor publicate prin proiectul de investigatie jurnalistica “PanamaPapers”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice si juridice, si corelarea acestora cu cele existente in bazele de date specifice, referitoare la conturi detinute, participatii in firme, tranzactii interne sau internationale.
In activitatea acestui grup de lucru vor fi implicati inspectori antifrauda, inspectori fiscali si inspectori specializati in verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informatiilor fiscale si executari silite."
De asemenea, DIICOT analizeaza posibilitatea efectuarii unor verificari in legatura cu implicarea unor cetateni romani in scandalul "Panama Papers", au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale. Potrivit surselor citate, procurorii DIICOT analizeaza dosarele pe care le au deja in lucru si care ar putea avea legatura si cu "Panama Papers". Sefi de stat si alti politicieni de rang inalt, miliardari, celebritati, sportivi, dar si retele criminale se numara printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societati offshore inregistrate in 21 de paradisuri fiscale, releva o ancheta jurnalistica efectuata in comun de 107 institutii media care au reusit sa intre in posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societati panameze de consultanta, documente denumite acum generic 'Panama Papers', anuntau duminica publicatiile Le Monde si Le Soir.
Ciolos: ANAF nu are nevoie de dispozitii de la premier ca sa isi faca treaba
Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca nu a avut discutii cu seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Dragos Doros, dupa aparitia anchetei 'Panama Papers'.
"Nu, nu am avut. Nu are nevoie de dispozitii de la primul-ministru ca sa isi faca treaba acolo unde considera ca s-a incalcat legea", a afirmat seful Guvernului, la finalul unei intalniri cu reprezentantii Asociatiei Oraselor din Romania.
Un grup de lucru interdepartamental va verifica implicatiile fiscale ale informatiilor publicate prin proiectul de investigatie jurnalistica 'Panama Papers', a anuntat, marti, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), intr-un comunicat de presa.
Potrivit sursei citate, sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice si juridice, si corelarea acestora cu cele existente in bazele de date specifice, privind conturi detinute, participatii in firme, tranzactii interne sau internationale.
In activitatea acestui grup de lucru vor fi implicati inspectori antifrauda, inspectori fiscali si inspectori specializati in verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informatiilor fiscale si executari silite, precizeaza ANAF.
"Cea mai mare scurgere de informatii financiare din istorie"
Potrivit Le Soir, este cea mai mare scurgere de informatii financiare inregistrata pana in prezent, in timp ce Le Monde vorbeste despre cea mai spectaculoasa intruziune in lumea obscura a finantelor offshore.
Potrivit Rise Project, omul de afaceri Vasile Frank Timis s-a numarat printre romanii care au apelat la avocatii din Panama City pentru a demara afaceri pe teritoriul tarii noastre, la jumatatea anilor '90. Vasile Frank Timis a folosit firma Castle Europa Limited, infiintata in Bahamas de avocatii Mossack Fonseca, sustin junalistii de la Rise Project, care au facut parte din echipa de investigatii.
Corneliu Iacobov este un alt roman al carui nume apare in actele ”Panama Papers”, dupa ce a folosit o firma infiintata de avocatii Mossack Fonseca, care vizeaza deschiderea de conturi bancare si desfasurarea de afaceri inclusiv cu terenuri in Emiratele Arabe, sustin jurnalistii de la Rise Project.