Panama Papers. Purtator de cuvant: "Investitiile familiei premierului David Cameron sunt o problema privata"

Ultima actualizare: 08-04-2016 07:01
david cameron - agerpres

Purtatoarea de cuvant a premierului britanic David Cameron a refuzat sa comenteze luni daca familia liderului britanic are bani investiti in fonduri offshore infiintate de tatal acestuia, afirmand ca este vorba de o 'problema privata', relateaza Reuters.

Tatal lui Cameron, Ian Cameron, se afla printre sutele de mii de clienti numiti in peste 11,5 milioane de cazuri de scurgeri de informatii din dosare ale unei firme de avocatura cu sediul in paradisul fiscal din Panama.

In 2012, ziare britanice au semnalat ca tatal lui Cameron a condus o retea de fonduri de investitii offshore in interes personal.

Intrebata daca ar putea confirma ca in acele fonduri nu au fost investit inca nici un ban al familiei premierului, purtatoarea de cuvant a declarat: "Este o problema privata, ma axez pe ceea ce face guvernul'.

"Panama Papers", o ancheta realizata de catre circa o suta de publicatii din intreaga lume in legatura cu 11,5 milioane de documente, a dus la dezvaluirea de conturi in paradisuri fiscale apartinand unor 140 de responsabili politici sau personalitati.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO