DIICOT a preluat cazul semafoarelor sabotate din Capitală. Toate sistemele, verificate
Sistemele de semaforizare din Capitală, atât cel de suprafaţă cât şi cel de la Metrou, fac obiectul unor verificări dispuse de Poliţia Română, în contextul recentelor accesări ilegale, potrivit unor surse autorizate.
Poliţia Capitalei este cea care verifică modul în care Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti asigură securitatea sistemului de semaforizare din Capitală, în timp ce Poliţia Transporturi controlează sistemul de semnalizare de la Metrou.
DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, fiind deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Oficiali ai DIICOT au declarat că dosarul a fost preluat la data de 31 decembrie 2018.
Pe 29 decembrie, Primăria Municipiului Bucureşti a reclamat accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitală.
Reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti, operator al sistemului de semaforizare din Capitală, au depus, pe 29 decembrie, o plângere penală, pe motiv că au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potenţiale consecinţe deosebit de grave.
"Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie (deşi acestea au sisteme de siguranţă) şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)", se arăta într-un comunicat al PMB, menţionându-se că, dacă echipele de intervenţie ale companiei municipale nu interveneau cu promptitudine, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave, deoarece semafoarele ar fi putut afişa culoarea verde din toate direcţiile.
Primăria Capitalei mai susţinea că, după prima accesare a dispozitivului de la trecerea de pietoni din faţa Policlinicii Titan din data de 28 decembrie, situaţia a fost remediată rapid, iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori. Pe 29 decembrie, a avut loc o nouă accesare, în acelaşi loc, iar semaforul, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!